Det ble i fjor registrert rekordmange individ i forbindelse med innsamling av avføringsprøver, derfor økes lisensjakten for bjørn fra fjorårets 70 i dette området til 100.

Felles bjørnestamme

At det er flere bjørner i grenseområdene har vi vel også sett tegn til på norsk side utover forsommeren. Det har vært flere skadefellinger i Trøndelag og det jaktes bjørn oppe i Meråker i disse dager.  Der antydes det at det sannsynligvis er en bjørn på begge sider av E14 som tar sau.

Mange jegere fra Trøndelag

Det er veldig mange norske jegere som deltar på bjørnejakten på svensk side. Svenskene har i svært mange år hatt kvoter på godt over 200 bjørner totalt som jegerne kan skyte. Dette har ført til at flere har fått frem dyktige hunder og mange jegere har fått viktig jakterfaring og blitt kjent i terrengene. De fleste jaktlagene er en blanding av svenske og norske jegere. Jakten er ikke ufarlig og hvert år skades det noen jegere i forbindelse med jakten.

100 bjørner

I Jämtland er altså kvoten i år 100 bjørner som er fordelt med 40 på sørsiden av E14 og 60 på nordsiden. I tillegg er begge disse områdene delt i to områder hvor kvotene er fordelt.