Det lover Emilie Nora Einvik, Julie Viken og Malin Bjørseth Vollan på vegne av de 14 jentene fra Stjørdals-Blink som deltar på verdens største håndballturnering, Partille Cup, denne uka.

Klokka sju mandag morgen troppet de opp, trøtte, men fulle av energi og forventninger på Stjørdal stasjon. Mandagen er reisedag, men tirsdag starter håndballeventyret i Göteborg. Stjørdals-Blink stiller i jenter 14 og har sin første kamp tirsdag klokka 12.35. Motstander er et fullstendig nytt bekjentskap, nemlig Neistin fra Færøyene. Senere tirsdag møter de norske Ski, før det blir tre kamper mot svensk motstand i de tre siste innledende kampene. Først IK Baltichov fra Göteborg, deretter HK Eskil fra Eskilstuna og til sist Lund fra byen Lund i Skåne.

- Det er viktig å vinne kampene, men det er mange fine gutter der også, sier Emilie Nora Einvik. Hun snakker av erfaring fordi hun var så heldig å være med Remyra til Partille Cup i fjor.

- Verdens beste cup, slår hun fast.

I tillegg til å være verdens beste cup ifølge frøken Einvik er den garantert verdens største håndballcup. Over 20.000 deltakere er totalt med i Partille cup. I fjor var det 1.055 lag fra 41 ulike nasjoner som spilte håndball hele sommeruka i Sveriges nest største by. Det er håndball, gutter, godteri og litt lufttette klasserom å sove på.

- Det blir veldig mye godteri, mye fnising, men vi satser litt på håndballen altså, bedyrer de tre jentene.

Emilie Nora Einvik (fra venstre), Malin Bjørseth Vollan og Julie Viken har store forventninger og rågleder seg til Partille Cup.

Vunnet to år på rad

At de har noe å fare med på banen er resultatene i hjemlig serie det beste beviset på.

- I fjor vant vi nordtrønderserien, og i år vant vi Trondheims-serien der motstanden er litt tøffere, sier trener Siri Reitan som håndterer jentene sammen med Ann Monica Lyngås og lagleder Ida Kristoffersen. De siste ukene har også Linda Nilssen vært inne som litt trenermedhjelper, for her har det ikke vært snakk om noen håndballferie.

- Vi har trent litt med klister på fingrene ettersom vi 1. mai gikk opp til jenter 14, sier Siri Reitan. Hun er selv rutinert Partille Cup-deltaker. – Jeg har vært med to ganger som spiller, men det var mens cupen ennå foregikk i selve Partille, og jeg har vært med som trener to ganger.

- Det er en stor opplevelse for jentene å få være med på, sier Reitan som stiller med 14 spillere i verdens største håndballcup. I tillegg til 2004-modellene har de med seg tre 05-jenter til cupen for å fylle opp laget.

Hommelvik i 16-årsklassen

Totalt stiller det 102 lag i jenter 14-klassen. De tre beste i innledningsgruppa går til A-sluttspill torsdag ettermiddag, mens de tre andre havner i B-sluttspill.

I jenter 16 finner vi også et lokalt lag, nemlig Hommelvik. 87 lag deltar i den klassen og Hommelvik åpner gruppespillet mot Lillestrøm HK tirsdag klokka 11.25. Onsdag møter de Herning fra Danmark og Lund fra Sverige før gruppespillet avsluttes mot KA/Thor fra Island og Kärra HF fra Sverige på torsdag.