Dette skjedde omtrent samtidig med at politiet i Værnesregionen har lagt ut en klar og tydelig melding på sin Facebook-side om håndhevingen av forbudet mot bruk av all åpen ild.

- I tillegg til gjeldende forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark, innføres det også forbud mot bruk av åpen ild i innmark. Det er forbudt å tenne bål og grill i strandsonen eller i nærheten av skog, mark og innmark. Det er forbudt å tenne opp bål på bålplasser som vanligvis er godkjente. Det er forbudt å tenne opp små kaffebål. Det er ikke lov til å brenne hageavfall, selv på egen tomt. Dette leveres inn på avfallsmottak. Det er heller ikke lov til å brenne i bålpanne i egen hage. Brudd på forbudet kan medføre straffeansvar. Det er svært tørt i terrenget og spredningsfaren er stor. Vi ber alle om å respektere forbudet. Et forbud er fattet av en grunn og det holder ikke med unnskyldningen "skal bare", skriver politiet i Værnesregionen.

Dette publiserer de samtidig som de blir kalt ut til bålbrenning i Hegra, men de kommer også med en hyggelig, og tydelig, anmodning:

- Utover dette: kos dere i finværet og bytt ut lighteren med vannmelon!

https://twitter.com/PolitiTrondelag/status/1001511888323252225