I en pressemelding sendt ut mandag ettermiddag opplyser nettselskapet Tensio at de utsetter innføringen av ny nettleiemodell. Bakgrunnen for utsettelsen var en oppfordring fra Stortinget som ble gjort klart på fredag.

– Nå som et flertall på Stortinget har kommet med nye føringer ønsker vi å etterkomme disse, og det betyr at Tensio utsetter innføringen av ny nettleiemodell, sier kommunikasjonssjef Bengt Eidem i Tensio.

Bakgrunnen for en ny nettleiemodell var et pålegg fra nasjonale myndigheter gitt rett før sommer, hvor det ble pålagt innføring av en ny modell fra 1. januar 2022.

Prisreduksjon etter nyttår

Dermed blir de eksisterende tariffene videreført inn i 2022. Eidem forklarer at det likevel blir en prisreduksjon ved nyttår for abonnentene ved selskapet, da Stortinget har vedtatt reduksjoner i forbruksavgiften på elektrisk kraft, også kjent som elavgiften.

– Rundt halvparten av det kundene våre betaler i nettleie er offentlige avgifter som går rett til staten. Nå som det er bestemt at elavgiften blir redusert, så betyr det lavere nettleie for kundene våre, sier Eidem.

Slik regner de med avgiftsreduksjonene vil bli for abonnenter:

Boligtype og forbruk per årRedusert avgift/nettleie per år (avrundet)
Hybelleilighet/Liten leilighet: 5.000 kWh215 kroner
Leilighet: 10.000 kWh430 kroner
Bolig/Rekkehus: 20.000 kWh860 kroner
Større bolig: 30.000 kWh1290 kroner

Regnestykket er basert på at en tredjedel av forbruket vil skje mellom januar og mars, mens resten mellom april og desember.

– Elavgiften er redusert fra 20,86 øre pr kWh til 19,2625 øre pr kWh i månedene april- desember og til 11,1375 øre pr kWh i månedene januar-mars, forklarer Eidem.