Kvinnen i 50-årene med nåværende bostedsadresse i Værnesregionen, er i en pågående rettssak tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin daværende ektemann med plantegift.

I en lengre periode skal hun også ha svindlet til seg lån fra ulike kredittinstitusjoner, ved å utgi seg for å være eksmannen og signert lånedokumenter i hans navn.

Ifølge Adresseavisa, som følger i saken i Trøndelag tingrett, skal kvinnen ha nektet straffskyld.

Lyktes ikke med drapsforsøket

Det var en gang i perioden mellom juni i 2019 og frem til mai 2020, at kvinnen ifølge tiltalen skal ha lurt sin daværende ektemann til å innta plantegift ved gjentatte anledninger.

I samme periode skal fornærmede ved en anledning blitt akuttinnlagt ved Orkdal sykehus, og ti ved ti anledninger akuttinnlagt ved St. Olavs hospital, som følge av forgiftningen. I to av tilfellene stanset hjertet.

I dokumentet heter det seg at tiltalte ikke lyktes i drapsforsøket. Dette på grunn av den akuttmedisinske behandlingen fornærmede mottok, og fordi mengden gift ikke var dødelig.

Hendelsene skal ha funnet sted i parets daværende bopel i Trondheim, samt en midlertidig fast adresse i en annen kommune i Trøndelag.

Skaffet seg millionbeløp i ektemannens navn

I en periode på 2,5 år skal også tiltalte ha begått grovt bedrageri, og skal ifølge dokumentet ha skaffet seg store summer i lån ved å bruke sin daværende ektemanns navn.

Til sammen skal hun ha svindlet til seg lån eller annen kreditt på til sammen 1.170.000 kroner, fordelt på åtte ulike kredittinstitusjoner.

Påtalemyndighetene mener tiltalte skal ha signert og skaffet seg disse lånene ved å bruke eksmannens navn, uten at han viste om det eller hadde samtykket til det.

Kvinnen må i disse dager svare for seg i Trøndelag tingrett. Ifølge Adressa nekter kvinnen straffskyld for alle punkter i tiltalen.