- Låten heter «Hjertevænn» og handler om å strekke ut en hånd til de som ikke har det så bra, og vise omsorg for andre. Det er en poplåt som forteller en historie man kan kjenne seg igjen i. I tillegg har låten ett parti som jeg rapper, der budskapet er at man må være seg selv, sier Sophie. Niåringen som blir beskrevet som svært omsorgsfull av andre, forteller at hun ble inspirert til å skrive låten da hun observerte en person i skolegården som ikke hadde det så bra. - Jeg tenkte det var et godt tema å skrive om, smiler niåringen.

Til årets MGP jr. kom det inn over 1100 påmeldte bidrag, der 25 gikk videre til audition. Sophie står igjen som en av ti finalister som kom igjennom det trange nåløyet.

Sophies reise kan følges på hennes facebookside og instagramkonto.

Musikken er viktig

På fritiden liker Sophie å drive med Cheerleading, spille piano og tilbringe tid med venner. Hun er også veldig glad i sine søsken Filip (6) og Emilie (2), som hun gjerne synger for. - Jeg har drevet med musikk nesten fra jeg kunne snakke. Musikk er viktig for meg, fordi hvis jeg er lei meg, gjør det meg glad. I tillegg kan det glede andre, sier hun. Hun forteller at hun har blitt inspirert av mor Ragne, som også holder på med musikk. I tillegg ser hun opp til de tidligere MGP jr. deltagerne Mathea-Mari, CAOS, Oselie og Ella.

Sophie forteller at musikken er viktig for henne, og at hun har drevet med det omtrent siden hun kunne snakke. Foto: Anette Fossmo

Måtte holde det hemmelig

Sophie forteller at det både var gøy og en lettelse å få vite at hun var med videre som finalist, men at prosessen har tatt tid. Hun var på audition i starten av desember, og svaret kom ikke før januar. Deretter ventet noen måneder med hemmelighetshold, før nyheten endelig kunne avsløres for venner og bekjente. - Det gikk helt fint å holde det hemmelig, selv om det var vanskelig noen ganger. Mine venner fikk mistanke da jeg var borte fra skolen. De visste at jeg hadde meldt meg på, og at jeg nesten aldri er borte fra skolen. Da var det veldig godt å endelig kunne si det, smiler hun.

Håper alle liker sangen

Den 28. mai skal altså Sophie stå på scenen i Telenor Arena foran 15.000 publikummere, og med seg på laget har hun en stor heiagjeng bestående av familie, venner, samt gutter og jenter fra skoletrinnet.

- Jeg har litt nerver, men jeg gleder meg og det blir veldig spennende. Faktisk var aller første gang jeg sto på scenen og sang for ukjente under audition, sier hun. Etter at det ble kjent at Sophie er finalist i sangkonkurransen, har hun allerede fått flere forespørsler om å synge. - Det hadde vært gøy å vinne, men det er ikke noe must for meg. Det handler mer om opplevelsen i seg selv, og at jeg skal gjøre mitt beste. Også håper jeg alle liker sangen, smiler den ferske artisten.

Sophies låt «Hjertevænn» slippes fredag 08. april, og kan finnes på aller strømmeplattformer for musikk. Felles-låten «alle for en», der Sophie bidrar, ligger allerede ute.

Sophie er en travel niåring, og driver både med piano og Cheerleading på fritiden. Foto: Anette Fossmo