I dag kom oppsummeringen fra nominasjonsrunde nummer 2 i Trøndelag Senterparti. Tomas Ivar Hallem fra Verdal er foreslått på topp fra 36 av de 44 kommunelagene, og blir partiets førstekandidat. Gunn Iversen Stokke fra Skaun er foreslått helt øverst av ni kommunelag og nest øverst av 30.

Deretter følger altså ungdomskandidaten, Senterungdom-lederen, Ada Arnstad fra Skatval. Tre av lagene har foreslått henne på 2. plass, elleve av lagene på 3. plass og ni av lagene på 4. plass. Alle de tre øverste på oppummeringen er foreslått på lista av samtlige 44 lag.

Meråker-ordfører Kari Anita Furunes følger rett bak Arnstad. Furunes er den med fjerde flest oppføringer, og er totalt foreslått av 39 lag, mens varaordfører Ole Herman Sveian i Malvik er oppført med 33 oppføringer som er 9. mest.

- Det er overveldende. Jeg vil nesten si at det er en ære, sier Furunes om det store antall lokallag som ønsker henne inn høyt oppe på fylkestingslista.

- Dette er første gang det nomineres for det nye Trøndelag og det at Kari Anita har fått 39 og jeg 33 oppføringer tyder på at det er flere enn det gamle nord-fylket og det gamle sør-fylket som ønsker oss inn i fylkestinget, sier Ole Herman Sveian.

Nominasjonskomiteen vil nå bruke de nærmeste ukene til å arbeide videre med sitt forslag til Senterpartiets fylkestingsliste for 2019. Forslagene fra kommunelagene vil være retningsgivende for det videre arbeidet i komiteen. I løpet av oktober vil så nominasjonskomiteen presentere sitt forslag til fylkestingsliste, mens nominasjonsmøtet avholdes lørdag 24. november på Skatval samfunnshus, Stjørdal.