Knut Erlend Jegersen

http://www.youtube.com/watch?v=x5bFWALn2YY&t=25s

Heringstad har komponert rundt 350 låter, og har tre CD-utgivelser, en LP-utgivelse og en kassett på samvittigheten. Heringstad fylte 75 år i år og har bortimot 70 år lang karriere som musiker og komponist. Jubilanten fikk hilsninger fra både Stjørdal kommune, Meråker Pensjonistforening og landskjente Dalakopa.

«Og lauvet var gyllent – en hyllest til Edgar Heringstad» var et samarbeid mellom Kimen kulturhus, Trondheim Toradergruppe, Stjørdal trekkspillklubb og Stjørdal kulturskole.

På scenen kom bla.. Offerdal Spelmannslag, Spelmannslaget BUL i Nidaros, Romsdal Spelmannslag, Gunn Brøndbo, Ann Brøndbo Foosnæs og Arild Plassen, Malm Trekkspillklubb, Sturla Eide og Åsmund Svenkerud, Herdalaget, Selbu Felebyggerlag, Rikke Von Ommeren, Stjørdal Trekkspillklubb, Autumn Leaves, Bjørn Aksdal, Trondheim Toradergruppe, Håvard Tidemann, Olav Haugen, Stjørdal kulturskole, Trøskarlaget og Edgar Heringstads orkester.

Markeringen startet på dagtid med buskspæll før et foredrag om folkemusikk ved cand. philol. Bjørn Aksdal.Etter konserten ble det «etterspill» på Quality Airport Hotel.

Heringstad har ikke bare skrevet mye folkemusikk og gammeldans selv,men også gjenoppdaget og tatt vare på tradisjonsmusikk.

Han fikk en torader av faren som femåring. Ett år senere var det utspilt. Deretter ble det et pianospill og med det den første komposisjonen. Han kunne ikke noter den gang. Det lærte han i Trondheim som 8-åring. Eget orkester ble det i 1986 etter å ha bidratt i ulike konstellasjoner på Røros og i Stjørdal. Edgar Heringstads orkester spilte mye på festivaler med utmerkede resultat.

Virtousen fra Gudå som var påtenkte, unnfanget og født i Meråker, har samlet mye musikk opp mot riksgrensen. Med båndopptaker og penn som redskap ble nærmere 150 låter nedtegnet. Til stor verdi for ettertiden og glede for utallige orkestre og spellmannslag.