Britt Mari Rolseth

Rittet er et samarbeid mellom Nea Cykleklubb og Stiftstaden Sykkelklubb, Trondheim. Det var to traseer; tur/trim 70 km og trim 40 km.

Løypa gikk fra Årsøya og opp mot Sørungen, som var løypas høyeste punkt. Deretter gikk den lengste løypa ned til Renå og tilbake til Vikvarvet og retur til Årsøya. Underlaget var asfalt, grus- og traktorveger, samt kort strekning på sti.

Da påmeldingsfristen gikk ut var det klart for arrangøren at dette kom til å bli et bra ritt med mange påmeldte. Spennende å starte opp med et nytt sykkelritt i disse tider hvor flere ritt blir lagt ned. Grunnen til at så mange ønsket å delta i Rensfjellrittet kan jo være flere, men

med start og innkomst på samme sted, Årsøya, ville logistikken for deltakerne bli lettere.

Med Yr på lag gikk det meste av løpet uten nedbør. Været har mye å si og det var mange som var sliten da de passerte løypas høyeste punkt ved Sørungen. Men det var mye smil og godt humør blant deltakerne som da var ferdig med 20 km.

Ved målgang var det spennende hvem det var som skulle komme først i mål på det første rittet.

Selv om rytterne hadde syklet 70 km kom tre mannlige ryttere over mål samtidig. De fikk samme tid, 2:10:30, men Håvard Gjeldnes, Trollheimen SK ble dømt foran Ole Bjørn Smisethjell, Molde CK og Andre Sotberg, TVK/Team Coop på tredjeplass.

Blant damene ble vinner Margrethe Kjeøy med tiden 2:31:27, på andre plass Merethe Liland, 2:37:29 og Marie Flataas, på tredje plass, kom i mål på tiden 2:37:59.

Alle disse stiller for CK Victoria, som er en klubb fra Skaun som har gjort seg bemerket på sykkel og da spesielt landeveisløp.

Arrangøren har all grunn til å begynne å tenke på neste års ritt.