Ifølge sogneprest Per Anton Leite er det duket for et spennende opplegg når Charlotte Rørth, en ikke-troende, kommer til Kimen 21. og 22. august for å fortelle om sitt møte med Jesus på en ferietur.

– Hun har definert seg som ikke-religiøs frem til hun hadde en spesiell opplevelse i en kirke i Spania, forteller han.

Jesus snakket med henne

For selv om Rørth har beskrevet seg som ikke-religiøs så likte hun å besøke kirker, og under et av besøkene har hun selv fortalt at Jesus kom til henne og snakket med henne i fysisk forstand.

– Hun kommer hit for å snakke om sitt møte og hvordan det har endret livet hennes. Selv om hun har hatt en slik opplevelse, har hun en rasjonell tankegang for å finne en naturlig forklaring, sier Leite.

Selv mener sognepresten at det er en veldig spesiell historie Rørth sitter på, som kirken synes er interessant. Nå ønsker de å gi stjørdalinger mulighet til å ta del i dette.

– Det er spennende å høre hvordan hun forholder seg til det nå i ettertid, hvordan det har skapt noen endringer om hvordan man tenker om livet og hva skjer i ettertid når en slik opplevelse kommer på avstand, mener han.

Skummelt å snakke om

En ting Rørth skal snakke om er hva hun tenkte der og da, samt dagene etterpå og hvordan dette ble mottatt da hun fortalte det til folk.

– Hun forteller om hvor skummelt det var å snakke om møtet i ettertid, og forklarer at hun selv tenkte at folk måtte tro at hun var gal, sier Leite.

Leite forklarer at hun i tillegg til å fortelle sin historie lørdag klokken 19.00 også vil delta i gudstjeneste søndag.

– Det vil ikke bli satt grense for hvor mange som kan komme eller påmelding til dette. Men det blir registrering ved ankomst og man må overholde avstandsregler som er satt, presiserer han videre.