-  Det er meldt om to positive tilfeller i Stjørdal siden i går kveld. En av dem er bekreftet ved PCR (indeks), mens det andre tilfellet er en nærkontakt av indeksen og testet positivt på hurtigtest. Vi avventer et PCR-svar på det andre tilfellet. Begge er unge menn under 20 år. Med dette har vi tre positive tilfeller som vi følger opp i Stjørdal i uke 30, skriver Yogindra Samant, assisterende  kommuneoverlege og kommunedirektør Tor Jakob Reitan  i en pressemelding, onsdag ettermidddag.

Smittesporing er i gangsatt og 21 personer er satt i nærkontaktkarantene så langt. De fleste i nærkontaktkarantene er innbyggere i Stjørdal, mens en nærkontakt finnes i Meråker. Situasjonen er under utvikling og derfor er tallene mht. nærkontaktene usikre.

- Vi har også blitt opplyst at smittetpersonen var i Kimen 27.07. Vi oppfordrer alle som har vært i området utenfor biblioteket og ellers i 1. etasje på Kimen 27.07. mellom kl. 15:00 – kl. 18:00 om å teste seg tidligst torsdag 29. juli. Som det ser ut nå kan det være et ungdomsmiljø i Stjørdal som kan være rammet. Vi ber særlig ungdommene om å være forsiktige fremover grunnet den lokale smittesituasjonen, skriver kommunetoppene.

Kommuneledelsen påpeker at det fortsatt er påbudt med munnbind på Trondheim Lufthavn Værnes.

- Kommunedirektøren og kommuneoverlegen vil til slutt oppfordre alle til å ta individuelle valg slik at smitten reduseres og ikke eskalerer. Myndighetene utsetter gjenåpning med to uker på grunn av stor usikkerhet, dette er også en påminnelse om at pandemien ikke er over, skriver de i pressemeldingen som ble sendt ut onsdag ettermiddag.