– Vi arrangerer denne dagen som en hjelp for å komme i gang med slektsforskning. Kirkebøker og folketellinger er gode kilder. Det er vår oppgave å fortelle interesserte om hvordan de kan søke i kildene og komme i gang med sin egen slektsforskning, sier Pedersen.

- Datateknologien gir slektsforskningen god hjelp. Nå kan folk ganske enkelt lete etter opplysninger om egen slekt. Det er alltid en meget spennende materie. Andre opplysninger er oversikten over alle gravsteder. Det gjelder ikke bare i Stjørdal, men i hele Norge.

I mange tilfeller er det også med bilder av hver enkelt gravstein som har eget nummer. Det forteller om plasseringen. Derfor er det ved besøk enkelt å finne fram. Du slipper å gå over hele kirkegården. Dersom gravstedet skulle være slettet, vil opplysningene likevel være bevart, sier Pedersen.

- Biblioteket har dessuten mange bygdebøker som er til god hjelp for slektsforskere. Dessuten har biblioteket mikrofilm av gamle aviser dersom det skulle være av interesse.

Vi ser fram til å hjelpe slektsforskere. Hjertelig velkommen til Stjørdal Folkebibliotek lørdag 25. oktober, sier Rolf Einar Pedersen som lover kaffe til de frammøtte.