Målet er at de enkelte troppene skal bli kjent med hverandres kapasiteter. Innsatsstyrken består av en rekke troppetyper, og spesielle kapasiteter som hund, sanitet og skarpskytter.

Heimevernet har fått låne et hus i sentrum som til vanlig disponeres av Brannvesenet i nærheten av Ole Vig Videregående Skole. Det kommer til å bli noe militær aktivitet i og rundt dette huset.

Det vil kunne bli noen ekstra militære kjøretøy langs veiene,  og generell militær tilstedeværelse gjennom disse to ukene.

Fakta om innsatsstyrkene:

Innsatsstyrkene er spydspissen i Heimevernet og har fått sine navn etter Linge-operasjoner under krigen. De skal være klare til å løse oppdrag innen 24 timer. De har førsteprioritet på treningsressurser og materiell. HVs innsatsstyrker består av frivillig personell som er på kontrakt. Disse styrkene er sammensatt av mobile og fleksible enheter. Soldater som ønsker å tjenestegjøre i disse styrkene må gjennom diverse opptaksprøver, blir disse bestått kan de skrive kontrakt for tre år av gangen. Personellet har inntil 30 dagers tjenesteplikt. Det vanlige er at disse troppene trener 15-20 dager i året.