- Dette er et hjerteprosjekt for oss i banken – at folk blir bedre kjent med sitt nærområde. For oss som lokalbank finnes det vel nesten ikke et bedre prosjekt. Vi har utrolig mange flotte turmål i Stjørdal, og vi vil gjerne bidra til at innbyggerne tar i bruk og blir bedre kjent med lokalmiljøet sitt, sier Reitan.

12 ruter – fem mål

Årets 5 på Topp inneholder 12 forskjellige ruter med ulike startpunkt. Rutene leder fram til fem forskjellige turmål rundt omkring i kommunen. Turmålene i år er Vargåsen, Skardshåmmåren, Skordalsvola, Høgsætervola og Svartkammen. Turene har ulik lengde. Så snart tælen går ut av marka, vil skiltene bli satt opp.

-De ulike turene vil bli presentert i Stjørdals-Nytt utover våren og sommeren. Det vil bli annonsert organiserte turer i hver enkelt trasé, men det er også fullt mulig å gå alle turene på egen hånd, sier Valstad som er veldig glad for den gode oppslutningen omkring turene til fem topper som ble lansert i fjor:

4334 til topps

- Det var ikke mindre enn 4334 deltakere som registrerte seg og besøkte minst fire topper i 2012. Det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Valstad.

- Det opplegget fortsetter i år. Ambisjonen er et minst 5000 skal besøke minst fire topper i år, sier Mary-Ann Reitan som understreker at Roar Valstads opplegg stemmer som hånd i hanske med tankene som Hegra Sparebank har om bruk av lokalmiljøet.

- Glad for støtte

- Jeg er veldig glad for støtten fra Hegra Sparebank. Banken har også et stort nettverk mot lokale idrettslag og frivillige organisasjoner, som Kjentmann håper kan bli gode samarbeidspartnere etter hvert, tilføyer Roar Valstad.

- Hvor kan kartene kjøpes?

- De vil bli solgt i bankens ekspedisjoner både i Hegra og i Stjørdal, sier Reitan. Kartene er ikke helt ferdige enda, men så snart de er klare legger vi ut informasjon om det.

- Kartene vil bli tilgjengelige på flere utsalgssteder etter hvert. Jeg kan nevne at i alle år har ARK bokhandel på Torgkvartalet solgt absolutt mest av kart og bøker med Kjentmannsmerket, sier Valstad.

 Ildsjel

Roar Valstad presenterte sine første 52 turer for Kjentmannsmerket i 2004. Senere er det kommet ytterligere to hefter med 52 turer i hver. Han har lagt ned et utrolig stort arbeid for å lage dette tilbudet. Roar Valstad står for en ildsjelinnsats som Hegra Sparebank gjerne vil støtte opp om.

-For egen del blir alle våre ansatte utfordret i forhold til toppturene. Vi vil bruke bedriftsidrettslaget i banken for å nå disse toppene, sier Reitan.