Det var en stolt Flemming Poulsen, General Manager ved Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport som tok i mot svanelisensen. Lisenesen er det offisielle beviset på at hotellet som tar i mot flyreisende til Trondheim som trenger overnatting i Stjørdal oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller.

Svanen stiller krav til samtlige deler av hotelldriften, og Radisson Blus, Trondheim Airport hotell Værnes har tatt et helhetsgrep på miljøarbeidet for å tilfredsstille Svanens strenge krav.

– Svanen forutsetter lavere strøm-, vann- og generelt energiforbruk, men dette går ikke på bekostning av gjestenes komfort. Det ville vi aldri tillat, sier Flemming Poulsen, General Manager ved hotellet.

– Ikke bare stiller hotellets miljøsatsning store krav til hotellet, den stiller også krav til underleverandører som må kunne dokumentere en miljøprofil på sine produkter og tjenester. På denne måten får hotellets miljøsatsning ringvirkninger også utenfor egen drift, sier Tormod Lien, markedsrådgiver i Miljømerking, som deler ut lisensen.