I løpet av fredag og lørdag gikk vi en distanse på ca. 2 mil. Det var flinke barn vi hadde med på tur, og de stilte med egen sekk. For å holde motivasjonen til barna oppe, la vi inn mange pauser med drikke, mat og sjokolade. De var nysgjerrige på dyrelivet, og de så blant annet rein.

Det var slitne, men stolte barn som krøp inn i teltet på fredagskvelden. Byttet svette klær til tørre. Og det var godt å kjenne varmen fra primusen. Middagen smakte også ekstra godt.

Lørdag våknet vi til flott vær, og nydelig utsikt til Storsylen og toppene rundt. Mange folk hadde tatt turen inn til Syltjønna fredag, og flere kom inn på lørdag. Vi gikk inn til oppstigningen av Storsylen for å komme tett inn på deltakerne i motbakkeløpet.

Spente på om Niklas lå i tet

Det var spente barn som ventet på de første løperne. Det var nok Petter Northug de ventet mest på, men underveis i løpet fikk vi høre at han valgte å stå over løpet på grunn av tett program den siste tiden. Det var god erstatning da de fikk øye på skilandslagets Niklas Dyrhaug, også initiativtaker til løpet. Han ledet løpet da han passerte oss, og da han kom ned igjen, stoppet han opp og skrev autografer til barna. De fikk også en prat med ham. Han fortalte blant annet at han kom i mål ca. ett minutt bak rekorden. men det holdt likevel til seier i årets utgave av Storsylen opp, på tiden 1 time, 11 min og 55 sek.

Flotte dager i fjellet

Vi spiste middag ved teltet for å lade opp med energi til tilbaketuren. Deretter pakket vi utstyret og gikk tilbake til Nedalshytta på lørdags ettermiddag. Både på turen inn til Syltjønna og tilbake til Nedalshytta var det mange voksne turgåere og deltakere som skrøt av barna over hvor flinke de var som gikk inn til Syltjønna og tilbake til Nedalshytta.

Vi var heldige med været, med oppholdsvær og tidvis sol fra klar himmel. Dette er fin tur, i flotte omgivelser og kan sterkt anbefales for barnefamilier. Ta med utstyr egnet for denne type tur, godt humør - og husk; gi masse ros til barna og noe godt i sekken. Da blir det en flott familietur som barna setter stor pris på. De som var med: Tone Karen Børseth (Mor til barna, samboer og forlovede) Arild Ydse (stefar til barna) Sivert Børseth Lernes (10 år)Elias Børseth Grotdal (6 år) og Runa Mathea Børseth Grotdal (5 år).