– Kan bekrefte at det er kontakt mellom partene, men bortsett fra det kan vi ikke si noe mer konkret, skriver Lothe i en SMS til NRK.

Klokken 18 tirsdag varslet NHO om lockout. Lockouten trer i kraft natt til søndag om ikke partene har kommet til en løsning innen den tid.

Sent tirsdag kveld opplyste NFO at de hadde tatt kontakt med forhandlingslederen i NHO Luftfart.

Kansellerte avganger

Minst 24 flyavganger hos Norwegian og Widerøe blir kansellert som følge av flyteknikerstreiken onsdag. Hos SAS går foreløpig alt som normalt.

17 av de kansellerte avgangene er hos Norwegian. Det er samme antall som flyselskapet varslet om tirsdag.

– Passasjerene må møte som normalt dersom de ikke har fått beskjed om annet, sier presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, til NTB.

De resterende kanselleringene er hos Widerøe.

– Vi har sju kanselleringer som en indirekte eller direkte konsekvens av streiken, sier Catarina Solli, pressesjef i Widerøe.

– Det er en rute fra Tromsø via Alta og Vadsø til Kirkenes. Også har vi et fly med tekniske problemer i Tromsø. Det medfører at maskinen som skal gå fra Tromsø til Trondheim og fra Trondheim til Torp, blir kansellert, sier Solli.

I tillegg er det et fly som skulle en runde fra Torp til Stavanger og en fra Stavanger til Bergen som er kansellert. Også Widerøe ber passasjerene om å møte som normalt dersom man ikke har hørt noe annet fra flyselskapet.

Hun sier mange har tatt kontakt og er bekymret for de kommende dagene og neste uke.

– Til dem må jeg si at med mindre du har hørt fra oss, går din avgang som planlagt.

SAS har Ingen avganger som er berørt av flyteknikerstreiken.

– Alle møter opp som normalt, og dersom det skjer noe unormalt, så hører passasjerene direkte fra oss, sier selskapets norske pressesjef Tonje Sund til NTB.