Det vil i deler av Trøndelag og særlig i vår region bli svært vått de neste dagene. Det meldes gult nivå for jordskredfare og i løpet av fredag økte også flomfaren fra gult til oransje.

I vår region er det spesielt Selbu, Stjørdal og Meråker kommune som vil være mest berørt av det som beregnes som svært mye regn.

Varselet er ventet å vare fra fredag klokken 14 til lørdag kl 18. Varselet vil da gjelde for hele Trøndelag.

Ifølge Yr.no er det ventet at vannføring kan øke raskt i små og mellomstore bekker og elver fra fredag kveld, på grunn av mye nedbør og snøsmelting.

Dette kan føre til lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader. Områder med mye is og snø i vassdragene kan lokalt forverre situasjonen.

Årsaken er at det ventes mye nedbør i løpet av fredag kveld og lørdag. Det ventes i tillegg stigende temperatur og påfølgende snøsmelting. Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i alle regulerte vassdrag.

Videre er det ventet at jord-, sørpe- og flomskred kan forekomme grunnet mye nedbør og snøsmelting. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt og det er fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mer enn 50 centimeter snø.

Snøen er stedvis vannmettet. Sørpeskred kan løses ut i relativt slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred.

Stigende temperaturer vil føre til stor snøsmelting, også i høyfjellet.