Vegard Fiske, Mats Lillebo, Aleksander Foosnæs og Ask Tjærandsen-Skau får tilliten som Blink-kapteiner denne sesongen. Trener Tom Dent har bestemt at klubben i år skal ha en kapteinsgruppe bestående av fire personer.

- For å få en god kapteinsgruppe er det viktig å ha med forskjellige typer folk med ulike personligheter slik at alle på laget føler at de kan prate med noen. Det skal være trygt å si sin mening. Derfor har vi bestemt oss for å ha denne kapteinsgruppen, sier Dent til klubbens hjemmeside.

Vil variere

I fjor var Vegard Fiske hovedkaptein for Stjørdals-Blink, men i år vil kapteinsbindet ifølge Dent bli flyttet en del rundt.

-  Fiske har vært en viktig ressurs siden han kom hit i 2015, og var en av kapteinene da jeg var her i 2016. Det skal han fortsette å være, men noen ganger kan det være lurt for han å tenke på seg selv spillemessig. Det blir veldig mange kamper over en kort periode og det er krevende mentalt dersom han må ta ansvar både overfor seg selv og gruppen i hver eneste kamp.

Tjærandsen-Skau, Lillebo og Foosnæs

Dent mener også det er viktig at de yngste spillerne har noen å prate med, og det er en av grunnene til at Ask Tjærandsen-Skau er med i kapteinsteamet.

- For meg er det viktig å ha med en litt yngre, og som har god connection med de yngste spillerne. For de yngste kan det av og til være vanskelig å snakke høyt om ting. Ask passer i denne rollen, sier han.

Aleksander Foosnæs og Mats Lillebo er med på bakgrunn av erfaringen de har som spillere.

- Mats har vært Blink-gutt i lang tid, er en av de mest rutinerte og en veldig viktig brikke i laget. Foosnæs har erfaringen fra Bodø/Glimt og er en spiller som setter krav til en gruppe, sier Dent.