Stjørdals-Blink - Raufoss 0-1 (0-1)

Stjørdals-Blink hadde mulighet til å klatre flere plasser oppover på tabellen med seier mot Raufoss, men det ville seg ikke for rødtrøyene i den første kampen etter sommerpausen i OBOS-ligaen.

Kampen endte med 1-0 til Raufoss, i en kamp der Stjørdals-Blink hadde utallige muligheter i andre omgang til å få med seg både ett og tre poeng.

- Vi startet dårlig i første omgang, og det var avgjørende for kampen. I andre omgang får vi kampen i vårt spor og skaper sjanser. Det er selvfølgelig skuffende at vi ikke klare å sette noen av dem, sier Blink-trener Tom Dent til Stjørdals-Nytt etter kampen.

Etter 14 spilte kamper befinner Blink seg fortsatt på direkte nedrykk med 13 poeng.

- Vi tar med oss det positive fra andre omgang, og ser frem mot Fredrikstad på mandag, sier Dent.

Flere endringer på laget

Som følge av at flere spillere har forlatt klubben i sommer og nye fjes kommet inn, samt et par skader, hadde Tom Dent gjort fem endringer på laget som tapte 1-4 for Start i siste kamp før ferien.

Debutanten i Blink-målet Frank Stople fikk vist seg frem allerede før minuttet var spilt da gjestenes Mame N’Diaye kom til en kjempeavslutning innenfor Blinks 16-meter. Stople reddet mesterlig med beina og hindret Raufoss i å gå opp i ledelsen.

Raufoss tok initiativet innledningsvis og det skulle komme mer fra gjestene.

Trønder ga bortelaget ledelsen

Etter syv minutters spill kom bortelaget på en kontring, og ballen endte til slutt opp hos trønder og tidligere RBK-spiller Andreas Helmersen i bakrom. Spissen kom til en god avslutning, og denne gangen måtte Stople se ballen i nettet bak seg. 1-0 til Raufoss.

Blink kom litt mer med i kampen etter scoringen, men slet med å komme til de store sjansene på den våte matta på MUS stadion, og det ble mye nesten for hjemmelaget.

Raufoss kom til nok en stor sjanse etter 25 minutter da Sivert Westerlund kom til en avslutning fra 20 meter, men Stople vartet opp med en god redning og fikk slått ballen til corner.

Stor Blink-sjanse før pause

Blink hevet seg flere hakk utover i omgangen og etter 38 minutter kom rødtrøyene til den første store sjansen.

Først ropte Blink-spillerne på straffe da Kjetil Holand Tøsse ble felt innenfor 16-meteren, før Ole Kristian Rødahl kom til en avslutning fra 10-12 meter som gikk i stolpen og ut.

Nærmere kom ikke Stjørdals-Blink før pause, og Raufoss ledet dermed 1-0 halvveis.

Blink-trykk

Blink startet friskt etter pause og la et voldsomt press på Raufoss.

Etter 57 minutters spill kom Blink til en enorm mulighet da Lasse Bransdal fikk headet fra kloss hold, men Raufoss-keeper Lauvli fikk utrolig nok reddet på streken.

Hjemmelaget fortsatte å holde trykket oppe og kom til flere gode muligheter. Både Joachim Olufsen, Ole Kristian Rødahl og Kjetil Holand Tøsse kom til gode avslutninger utover i omgangen, men det ble mye stang ut.

Raufoss var heller ikke ufarlige i andre omgang, og kvarteret før slutt banket Teodor Haltvik ballen i tverrliggeren fra distanse.

Lillebo svært nære

Etter 83 minutter spill fikk innbytter Mats Lillebo en gedigen mulighet til å utligne. Spissen ble spilt igjennom, rundet keeper og fikk avsluttet, men Raufoss-forsvaret fikk avverget på streken.

I sluttminuttene handlet det meste om Stjørdals-Blink, som presset på for scoringen.

Lillebo var farlig frempå nok en gang rett før klokka bikket mot 90 minutter, men headingen fra kloss hold gikk like utenfor.

Kampen endte dermed med 0-1-tap for Blink, som hadde fortjent å fått noe ut av kampen etter en god andre omgang.

Neste utfordring for Stjørdals-Blink er bortekamp mot Fredrikstad på mandag.