- Fra og med uke 37 vil Vaksinasjonsteamet holde til i Helsehuset, skriver Stjørdal kommune i en pressemelding tirsdags formiddag.

Det betyr at temaet flytter ut av Hegrahallen og ned til sentrum. Vaksinering vil i hovedsak foregå på torsdager og fredager.

- Det vil være synlig hvor vi holder til og de som er berørt av flyttingen vil motta sms om nytt oppmøtested, heter det seg i pressemeldingen.

Videre anbefaler kommunen at de som kommer med bil parkerer ved Kimen.

Ber om tålmodighet  

I uke 36 vaksineres fortsatt personer over 18 år som har framskyndet sin andre dose, og setter den første dosen på dem som har utsatt timen sin tidligere.

- Det må gå fire uker fra første dose, før man kan framskynde timen for andre dose. Vi anbefaler alle å gjøre dette nå så snart som mulig slik at vi flere fullvaksinerte i kommunen, står det skrevet i pressemeldingen.

Videre ber kommunen alle om å ha tålmodighet og forståelse når man ringer inn til koronatelefonen.

- Det er mye som skjer og travle dager, derfor kan det dessverre ta litt tid før dere kommer gjennom.

Det anbefales å sjekke Stjørdal kommune sin hjemmeside først, da mye av informasjonen ligger ute der.

 Starter vaksinering av barn

Vaksinering av ungdommer i videregående skole og ungdomsskolen starter i også i uke 37. Vaksineringen vil foregå på barnets skole, og følger lik praksis som annen skolevaksinering.

I uke 38 starter vaksinering av barn i syvendetrinn som har fylt 12 år.

-Ungdommene vil motta informasjon/samtykkeskjema som sendes med hjem til foresatte, samt at foresatte vil motta melding via Vigilo, opplyses det.

Det er Pfizervaksinen er en mRNA-vaksine som er godkjent ned til 12 år, det er derfor denne vaksinen som vil bli benyttet. Vaksinen inneholder ikke levende virus og kan ikke gi koronainfeksjon.

Det informeres om at det anbefales én dose for barn og unge i alderen 12-15 år (årskull 2006-2009). Eldre ungdom anbefales to doser med 8-12 ukers intervall.

I tillegg anbefales to doser til barn med alvorlig grunnsykdom, og eventuelt til enkelte barn med annen tilleggsrisiko etter vurdering av lege.

Beskyttelsen mot alvorlig sykdom er god allerede tre uker etter første dose.

I Stjørdal kommune er det så langt satt 17 721 første doser i Stjørdalen og 14 669 er ferdigvaksinerte.