Stjørdalsmila er et lavterskel sentrumsløp der deltagerne har mulighet til å melde seg på en runde på fem kilometer, eller gjennomføre to runder som utgjør en mil. Ønsker man å delta ved å gå løypa én runde, er det også selvfølgelig en mulighet.

- Vi håper det er et tilbud som favner en stor gruppe og passer mange, for det har vært viktig for oss, sier Ida Tronseth Wognild.

Passer de fleste

Første gang Din Helse arrangerte Stjørdalsmila var i 2019. Den gang vokste ideen frem som en markering av klinikkens ettårsdag. Planen var også å arrangere i 2020, men pandemien satte en stopper for arrangementet.

- Vi jobber med folk og folkehelse. Da vi skulle feire ble et sentrumsløp et naturlig valg for å få folk med på å være aktiv, forteller Astri Vikan Minsaas.

Løypa starter ved rådhuset og går videre nedover Kjøpmannsgata, og deretter går løypa mot Sjøsiden, før man fortsetter på Ringveien mot Stokkan ungdomsskole. Den siste etappen går langs Sandskogan, før man igjen treffer på Kjøpmannsgata og krysser målstreken ved rådhuset.

- Det ble veldig populær i 2019, med et bredt spekter av ulike deltagere. Vi hadde alt fra aktive løpere til familier med barnevogn, og rullestolbrukere som deltok. Vi har lagt opp en flat og fin løype med hensikt, slik at den skal passe de fleste, også de med litt utfordringer, smiler Wognild.

Spente

Nå håper de på å gjenta suksessen fra 2019, og forteller at målet er å skape et løp som kan bli et årlig arrangement.

- Vi er litt spente i og med at året har vært som det har vært, men vi håper på samme nivå som i 2019. Vi har fått inntrykk av at spesielt de som har deltatt på slike løp jevnlig er sulten på et slikt arrangement, forteller de.

Det presiseres at alt vil foregå utendørs, og at smittevern blir tatt på alvor.

- Vi har et ansvar her, men vi håper også at folk viser hensyn til deltagerne i løypa og holder avstand til hverandre.

Vil senke presset

Løpet foregår søndag 29. august og starter klokken 10.00 med registrering. De som velger å gå distansen starter fortløpende, mens selve løpet går av stabelen klokken 11.00.

- De som deltar velger selv om de vil gjøre det på tid. Vi prøver å senke presset når det gjelder resultater; vårt ønske er at folk skal prøve seg, det skal ikke være en prestasjonsarena. Vi håper derfor at folk ikke redde for å melde seg på, forklarer Mona Neslin Nordli.

De avslører at de allerede har en del påmeldinger, men har enda plass til flere deltagere.

- Stemningen var meget god i 2019, og det skal den bli i år også. Vi har speaker og musikk, slik at vi får litt liv rundt start og mål, både for de som løper og de som er tilskuere, opplyser Wognild.

Påmeldingen må skje innen torsdag 26. august via Din Helse Stjørdal sine nettsider, under Stjørdalsmila.

- Trenger noen hjelp er de hjertelig velkommen innom våre lokaler i Kjøpmannsgata 13, smiler de.