Erik Fløan (25) fra Skatval skal hjelpe Høyres Ingrid Skjøtskift til å ta makten fra Rita Ottervik og Arbeiderpartiet i Trondheim.

Erik Fløan er en ung kar midt i 20-årene, men har allerede stor rutine som politiker. Som 16-åring ble han valgt til leder av Nord-Trøndelag Unge Høyre, og har siden vært meget politisk aktiv. I fjor høst ble han ansatt som daglig leder i Namdalskysten næringsforening, men i februar i år sa han opp den jobben. Nå er han tilbake i politikken.

- Alle trøndere har en del av hjertet og stoltheten sin i Trondheim. Som mange andre har jeg blitt paff av hvordan styrende Arbeiderparti-politikere i Trondheim har blandet politikk med butikk. Det er ikke slik trønderhovedstaden og landets tredje største by skal styres, så jeg tennes av tanken på et skifte, sier Erik Fløan om sin store motivasjon i den nye jobben.

Nå skal han arbeide tett sammen med Høyre-topp Ingrid Skjøtskift og det gleder han seg stort til.

- Jeg kjenner Ingrid Skjøtskift og resten av Høyres bystyregruppe i Trondheim. Vi trives med å jobbe sammen, og jeg tror de har det som skal til. Jeg har hatt forskjellige oppdrag i politikk og organisasjons- og næringsliv over mange år, så jeg håper å kunne bidra med noe, sier Erik Fløan.