Det står i stor kontrast til den tradisjonelle feiringen i USA som foregår uten så stort fokus på skrekk. Vi kjenner til amerikanere som er kommet til Norge og har blitt ganske så forbløffet over den norske varianten. For i USA blir «Halloween» markert langt mer i tråd med vår markering av «Hallovenn».

-  Hvor omfattende er markeringen av «Hallovenn» i Stjørdal?

- Vi startet i Fjellhallen i 2009 og opplevde stor tilstrømning. Derfor ble Fjellhallen rett og slett for liten. Nå bruker vi hele Stjørdalshallen med alle de tre hallene for 4. år på rad.

- Det er en løsning som vi er veldig godt fornøyd med. I fjor hadde vi besøk av over 500 barn og minst like mange voksne. Derfor var det folksomt og stor stas. Vi er glade for at vårt tilbud får så stor oppslutning, sier Åshild og Siv-Inger.

- Vi oppfordrer både voksne og barn til å kle seg ut i snille og koselige kostymer. Arrangementet starter kl. 17.00 og varer i to timer fram til 19.00. Og da vanker det selvsagt godteriposer til alle betalende barn på veg hjem.

- Hvilke aktiviteter blir det lagt opp til?

- Vi har et tilbud på totalt ca. 25 aktiviteter. Det er blant annet flere hoppeslott som vi leier inn, populær ansiktsmaling, legobygging med masse klosser for små og store og bruskasseklatring for å nevne noe. I tillegg kan vi også presentere noen nyheter. Vi er stolte over å få besøk av Helge Dimmen som er norgesmester i papirflykasting. Dette oppnår han gjennom sine utsøkte ferdigheter til å brette papirfly. Her er det derfor mange tips å hente for interesserte barn.

I år kommer også en av barnas favoritter som de får anledning til å hilse på; nemlig brannbamsen «Bjørnis» som kaster sin glans over «Hallovenn». «Bjørnis» blir i finne i selskap med de såkalte «blålysetatene»; dvs. brann, politi og ambulanse, som beærer arrangementet med sin tilstedeværelse også i år.

Dessuten kommer konkurransetroppen i turngruppa tilbake også i år og skal ha oppvisning av sine kunster. Barna får også anledning til å prøve seg.

- Dette har blitt et stor arrangement, hvor mange deltar for å gjennomføre «Hallovenn»?

- Arrangementet er et resultat av stor frivillig innsats. Vi regner med at anslagsvis 80 personer vil stille opp i forskjellige funksjoner. Det er alt fra kakebakere til parkeringsvakter og frivillige på alle poster for å skape den beste rammen.

- Er det mange som arrangerer «Hallovenn»?

- Siden starten i 2007 har dette blitt en markering for store deler av landet. Det har bl. a. vært arrangement i Levanger og Trondheim tidligere. I år blir det ikke noe arrangement i Levanger. Men interesserte er hjertelig velkomne til å komme på Stjørdal denne dagen.

Nå gleder vi oss til årets arrangement i selskap med mange glade barn og voksne, sier Åshild og Siv-Inger.