Under mandagens styremøte gikk Norges Skytterstyre inn for å tildele arrangementet til Stjørdal de tre første årene. Bak søknaden står LS-arrangøren fra 2018, som var Skjelstadmark, Stjørdal, Hegra og Lånke skytterlag.

- Vi hadde det kjempeartig, da vi arrangerte Landsskytterstevnet i 2018. Dessuten fikk vi bevisst at vi kan arrangere. Når DFS ønsket å få til noe helt nytt så er det artig å være med på laget, sier Margit Elverum, som er arrangørkoordinator i Stjørdal kommune og var en del av hovedkomiteen for tre år siden.

Stjørdal kommune har satt seg som mål å bli arrangørby nummer 1 i Norge. Det er derfor til stadighet store arrangementer i kommunen.

– Stjørdal ligger midt i Norge. Det er derfor god tilgjengelighet med fly fra store deler av landet. Vi har også god overnattingskapasitet. Dessuten er det mange skyttere i nærområdet vårt samt på Østlandet. Vi er derfor glade for å kunne invitere skytterne tilbake til Stjørdal, påpeker Elverum, i en pressemelding.

- Vi har mange dyktige

Sammen med HV12 skal de etter sommerferien få satt ned en organisasjon, som skal planlegge arrangementet framover.

– Vi har mange dyktige personer så vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, forteller hun.

Et nasjonalt innendørs mesterskap vil ha et forventet deltakerantall på minst 2.000 personer. Det gjør at kravet til skyteanlegg er minimum 40 skiver. Dette har de mulighet til å i en militær hangar på Værnes, som allerede brukes til skyting.

– Det er nå jobben starter for oss. Det er mye som skal planlegges framover, men vi gleder oss til å være med i diskusjonene om program, profil og annet rundt et slik nasjonalt mesterskap. Vi blir en teknisk arrangør, mens DFS har det økonomiske ansvaret. Imidlertid ønsker vi å være med på å legge lista for hvordan dette arrangementet skal være i framtiden, påpeker Margit Elverum.

Mye skal på plass

Selv om Stjørdal nå er valgt til arrangør av et nasjonalt innendørsmesterskap for 2022-2025 er det mye som skal på plass framover. Blant annet er det en forutsetning for et slikt arrangement at det er økonomisk selvfinansierende for DFS sentralt. Norges Skytterstyre har derfor bedt administrasjonen om å utrede både sportslige og administrative betingelser med rammer i løpet av 2021.

Nøyaktig tidspunkt for arrangementet blir besluttet våren 2022. Men det planlegges for enten høsten 2022 eller januar 2023.

– Vi har fått en dreven arrangør med fire skytterlag med god erfaring. Dessuten er Stjørdal kommune svært interessert og bidrar til å få det til. De tar utfordringen med å gå opp veien for et arrangement vi tror skal bli veldig bra, sier president Bernt Brovold og viser at Stjørdal var eneste sted som viste interesse for å ta på seg arrangementet.