I tillegg skal store trønderske idrettsprestasjoner og arrangementer hylles, samt utdeling av stipend til unge idrettsutøvere.

Prisutdelingen foregår i Nova Kino i Trondheim, og arrangementet er åpent og gratis for alle. Etter prisutdelingen blir det festmiddag og underholdning ved Scandic Nidelven.

Totalt skal det deles ut 38 ildsjelpriser under Idrettens hederskveld, som alle er pekt ut av de ulike idrettsrådene i Trøndelag idrettskrets.

Ildsjeler i regionen

I Stjørdal falt valget på Asbjørn Andersen, for sin betydelige innsats i Stjørdals-Blink sykkel gjennom mange tiår, både som aktiv syklist, leder, nestleder, og trener. Han har også stått i spissen for å få arrangert flere sykkelritt i Stjørdal.

I Malvik er det pekt ut to ildsjeler: Skogskaran fra Hommelvik IL og Veterangjengen fra Malvik IL. Begge får prisen for sin innsats for frivilligheten, og består av en stor gruppe med arbeidsglade idrettspensjonister.

I Selbu går ildsjelprisen til Jo Kjetil Valli fra Selbu BK, for å ha lagt ned en stor innsats som mangeårig leder i Selbu Ballklubb.

I Tydal er Kjell Olav Græsli utpekt som årets Ildsjel etter å ha hatt en rekke verv i Tydal idrettslag i en årrekke. Han har også sittet som leder i Tydal idrettsråd.

I Meråker går ildsjelprisen til Jonny Grande fra Meråker skiskytterklubb, hvor han har vært en viktig bidragsyter i en «mannsalder».

I Frosta får Løypekjørerne fra Frosta IL ildsjelprisen. Løypekjørerne sørger for utmerkede skiløyper i Frosta.

Idrettens hederskveld starter med prisutdeling fredag klokken 18.00.