Fredag 1. juli rigger martnasfolk seg til ved Teveltunet på grensa til nasjonen Sverige. Campingområdet åpner for besøkende og gjester denne dagen og ordfører i Meråker, Bård Langsåvold, åpner offisielt martnashelga med mange aktiviteter og tilbud i 18.00-tiden denne fredagen. Spenningssøkende ungdom kan teste ut Zipline med tre nye baner over Brudesløret og Langhalsen. For andre tilbys pubaften og restaurant i gamma på Teveltunet. Det blir Bobby og gutta som spiller opp til dans denne kvelden med start etter klokka 19.00.

Dyra fra Litjfunnsjøvollen

Mellom ulike stands og aktiviteter kan du møte geiter, høner og gris fra Litjfunnsjøvollen. Det blir konkurranser og testing av diverse utstyr. Fra 10.00 til 17.00 lørdag kan skytesimulatoren i regi av Meråker Jeger og fiskerforening tastes ut. På fjellmartnaen testes kjøretøy i ATV- og 4 wd-utgave. Motorsag i tillegg til hobbybruksmaskiner skal også startes opp. Håndverk og lokalprodusert mat blir også å finne disse dagene. For de yngste venter ansiktsmaling minigravemaskin og flåtebygging. IL Tambar tar deg med på en natursti rundt fossen brudesløret med 8 poster. “Sinnasnekkern” Otto tar deg med på motorsagshow. Norges Bygdeungdomslag lager en egen motorsagkonkurranse, og programmet er for øvrig spekket med tilbud som “brummer” og ikke brummer disse dagene på Teveltunet.

Fjellvukku hele uka

Meråker Historielag byr på et fullspekket program hele uka under Fjellvukku. Fra 1.juli. 3.juli er det kulturvandring til Flåvollen. 4.og 5. juli er det hesteridning med fjellridning for barn i alderen 10-12 år. 9.juli arrangeres Meråker mountain challenge i tillegg til 26 peaks extreme race. 10.juli er det kulturvandring til Skurdalsporten.