Elever og lærere på Fagerhaug Oppvekstsenter inviterte til Åpen skole. På forhånd var det lagt ned mye arbeid med å skape en fin opplevelse for foreldre og foresatte som kom på besøk. Ungt entreprenørskap i 7.klasse lagde både spisende og andre varer som solgte godt.

Gunnar og Hjørdis Sesseng var to av de voksne som handlet under besøket på Fagerhaug denne åpne dagen på Skatval-skolen. LP-plater hadde elevene «stekt» i ovnen og brettet til serveringsfat. En pose upoppet popcorn fulgte med de bøyde LP-platene.

- Vi har barnebarn i skolen her, og synes det er fint å se hvordan de har det på skolen, sa Hjørdis og Gunnar Sesseng. De to kjøpte med LP-vase hjem og hilste på skolen elever. Den internasjonale skolen er nå i gang ved Fagerhaug, og elevene herfra fikk også besøk av voksne og foreldre. Hege og Michael Bible, bodde tidligere i USA, de har nå sønnen Ethan på Internasjonal skole. Det har også Hermenegilda Rwechungu, opprinnelig fra Tanzania. Guttene Hubert og Huphry ser ut til å stortrives på Internasjonal skole.

- Vi ser her i dag at elever fra alle trinn finner hverandre, enten det er på barneskoletrinnet, ungdomsskole eller Internasjonal skole, sier Åse Olaisen Wik. Hun har datteren Maylin på Fagerhaug og er veldig fornøyd med datterens opplevelser av skolen.

Serverte kanelsnurrer fra elevkafeen

Elever i 7.trinn hadde baket boller og annet spisende, og elevene delte på ansvaret i skolen for anledningen med Åpen kafe. William, Hågen, Iselin og Elida sørget for god kaffe og smakfulle skoleprodukter. Martin og Siren hadde på forhånd bakt kanelsnurrer. Fra foreldre ble det også sagt at kombinasjonen av språk fra Internasjonal skole og ordinær norsk skole oppfattes som en styrke for økt og bedret språklæring ved Fagerhaug Oppvekstsenter.