Denne saken ble opprinnelig publisert 27.januar, men tas frem igjen til glede for nye lesere.

25-åringen Ariane Hetland er opprinnelig fra São Paulo i Brasil. I 2001 ble hun og brødrene, Orion og Ariel, adoptert til Norge og veien gikk videre til fjellbygda Meråker.

– Det at tre barn blir adoptert inn i samme familie er ikke noe som skjer ofte, og vi er så utrolig takknemlige for at vi fikk den muligheten, sier Hetland.

Året 2017 reiste hennes bror, Ariel, til Brasil på ferie. Han leide en airbnb, og ble kjent med eierne av rommet han leide.

Disse menneskene beskriver Hetland som utrolig snille, og da de hørte historien til søsknene og ble kjent med at de opprinnelig var fra Brasil, hjalp de hennes bror med å finne barnehjemmet søsknene bodde før de ble adoptert.

Ankomst til Meråker: Her sitter de tre søsknene sammen med sine adoptivforeldre. Foto: Privat

– De ble med ham for å besøke barnehjemmet, og da de kom dit ble Ariel møtt av folk som jobbet der i perioden vi bodde der som barn. På barnehjemmet hadde de også en del saksdokumenter fra vår tid på barnehjemmet, hvor han kunne lese om hva som hadde skjedd med oss som barn, forklarer hun videre.

Og til brorens store glede var også navnet på deres biologiske mor i disse dokumentene. Til dette punktet hadde de ingen informasjon overhodet om deres biologiske familie, og hadde i grunn gitt opp søket etter svar.

Sjokkert av synet 

Med hjelp fra Rafael og Mayara, som bisto fra barnehjemmet, dro de rundt i slumområdene i Brasil for å banke på alle dører for å høre om noen visste om deres biologiske mor.

Til slutt klarte de å finne en adresse registrert i deres biologiske mors navn. Det er her historien begynner.

– De holdt på å gi opp etter flere timer, det var ingen som kunne gi oss tips, men så sa Rafael at de måtte banke på en siste dør. Da døren på det siste huset åpnet seg var det en eldre dame som åpnet, som viste seg å være vår bestemor, forklarer Hetland.

Her fant de sin biologiske familie som besto av mor, bestemor, onkler og tanter, søskenbarn og søsken - Victor (24), Sabrina (14) og Samara (5).

– Etter dette gikk jeg og min bror Orion på et fly og fløy til Brasil for å møte vår biologiske familie. Og vi ble sjokkert over synet av stedet der de bor, forteller hun videre.

Vil få de hjem

Familien i Brasil lever under svært dårlige forhold. Hetland forklarer at søsknene og deres biologiske mor bor i slummen i São Paulo, og har knapt tak over hodet. Ifølge datteren skal deres biologiske mor slite med å ta seg av søsknene, blant annet på grunn av rusproblemer.

– Jeg, Orion og Ariel har nå vært i kontakt med en advokat i São Paulo for å prøve å finne en løsning på alt dette. Vi kan ikke bare sitte her og ikke gjøre noe mens søstrene våre lider, sier hun.

Hele familien samlet i Brasil. Foto: Privat

Hetland og brødrene gjør seg nå klare for å ta saken til domstolen i Brasil, for å be om omsorgen for Samara og Sabrina og bringe dem til Norge for å bo hos seg.  Målet er å gi søsknene de samme mulighetene i livet som de selv fikk i 2001.

– Vi ønsker bare å gi dem en bedre sjanse i livet, hvor de kan ha utdannelse, godt helsevesen og økonomisk stabilitet, sier hun videre.

Må kjempe i retten 

Ifølge Hetland vil ikke deres biologiske mor gi dem vergemålet til søstrene frivillig. Dette er noe som er forståelig, men som også byr på en kamp i retten. Det å føre saken frem vil koste dyrt, derfor har familien opprettet en GoFoundMe-side kalt "Trying to give our sisters a better life".

– Det å gå videre med saken vil bety at vi, eller i det minste en av oss, må reise til Brasil for rettsmøter. Selve flybillettene er dyre, men vi må også betale advokatfirmaet. Vi vet ikke om det går, men advokaten ser lyst på saken så lenge vi klarer å overbevise om at forholdene her er bedre, forklarer hun.

Broren deres Victor er voksen, og for at han skal flytte til Norge trenger de bare å skaffe ham pass, og søke om å få flytte til Norge. Søknaden koster imidlertid ikke mindre enn 10.000 kroner.

– Vi vil sette pris på hver eneste krone vi kan få for å fortsette med dette. Stort eller lite, det spiller ingen rolle. Hittil har vi fått inn 5000 kroner, og er så takknemlige for all støtte og for at folk ønsker å hjelpe oss, sier hun avslutningsvis.