Det er kommunens enhet Veg, Park og Idrett som står bak denne nye ideen.

Målet er å skape et bedre tilbud og ikke minst vintertrivsel i sentrum for store og små.

Første gang

Bak Stokkan ungdomsskole, et område kalt Vikans Minde, har den gamle tråkkemaskina som tidligere gikk i Remarka fått nytt liv. Her er det parkavdelingens tråkkesjef, Frode Trangmyr, som har laget cirka en kilometer med nytråkket skispor.

– Det er første gang dette blir gjort. Vi tok med den gamle hit og den bruker vi nå til å lage dette tilbudet i sentrum, sier Trangmyr.

På grunn av lite snø de siste vintrene har det ikke vært så aktuelt å få til lignende, men nå som alt ligger til rette "kjører de på".

– Vi hadde produsert litt snø, men dette forsvant med ekstremværet Gyda. Nå er det imidlertid fine forhold, og da jeg var der i helgen så det ut til å bli godt mottatt, forklarer Trangmyr videre.

Enkelt for barna

Med helt flatt terreng og ny preppet løype er tilbudet er godt tilbud for barn som skal lære seg å gå på ski.

– Det er helt flatt og veldig enkelt for barna. I all hovedsak skal det være et sted man kan ha det gøy, sier tråkkesjefen.

Planen er at tilbudet hvert fall skal vare ut vinterferien, litt avhengig av vær og føre.

– Det har vært minusgrader og da er det veldig fint, men så begynte det å snø og det ble mildere i går. Jeg skal tråkke senere i dag og målet er å ha spor der hele vinterferien, forteller Trangmyr.

Flere fine løyper

For å presisere er løypene her mer basert på familiehygge, enn de som ønsker å satse litt mer. Kommunen anbefaler alle som ønsker å konkurrere eller kjøre litt hardere stil om å legge turen til de andre flotte løypene i kommunen. Det er flere av disse.

Ellers tar kommunen ansvar for akebakken ved Fosslia Fjellhall.