Det bugner av eksotiske matvarer fra Asia i hyllene i butikken til Hassan Aldeek.

- Jeg selger mest grønnsaker, men også varer som olje og sjokolade selger jeg mye av. Her finner du alt du trenger fra det asiatiske kjøkkenet, sier Aldeek.

En halvannen måned før jul åpnet han dørene til den nye matvarebutikken «Alfardos Matbutikk» i Kirkevegen 3 i Stjørdal sentrum.

Han overtok butikklokalene etter Eksotisk Marked, en asiatisk matbutikk som valgte å legge ned driften i fjor.

- Det er veldig mange utlendinger i Stjørdal, og få butikker som selger asiatiske matvarer. Mange av varene du ser her kan du ikke kjøpe i norske dagligvarebutikker. Markedet er stort.

- Så jeg bestemte jeg meg for å starte butikk og navnet ble Alfardos Matbutikk. Alfardo er navnet til min mor, og det er en hyllest til henne, sier han.

Selv om de fleste av kundene er asiatiske, er det også en del norske kunder som kommer innom og er nysgjerrige på butikken.

Alfardos Matbutikk: - Alfardo er navnet til min mor, og det er en hyllest til henne, sier Hassan Aldeek. Foto: Erik Hoås

- Jeg har kunder fra nesten hele Trøndelag. At grensen til Sverige har vært stengt har hjulpet meg, sier butikkeieren.

Kom til Norge i 2015

Alfardos Matbutikk er én av tre matbutikker i Stjørdal som satser stort på asiatiske matvarer.

- Jeg møter litt konkurranse, så det gjelder å skille seg litt ut selv om vi selger mye av de samme varene. Selv har jeg valgt å legge meg ganske lavt i pris, sier 31-åringen, som kom til Norge i 2015 som flyktning fra Syria.

Før han kom til Norge, jobbet Aldeek som lastebilsjåfør, matematikklærer og frisør i hjemlandet.

Etter å ha bodd den første tiden i et asylmottak i Råde på Østlandet, gikk turen videre til Arendal og Porsgrunn. Til slutt havnet han i Trøndelag.

- Da jeg kom hit startet jeg på utdanningen som helsefagarbeider. Men etter hvert fant jeg ut at jeg heller ville studere økonomi og administrasjon. Det kommer godt med når jeg driver butikk, sier Aldeek.

Firebarnsfar og student

Han er fortsatt student, og pendler til Steinkjer hver dag. På dagtid har han en ansatt gjennom NAV som passer butikken.

- Jeg jobber selv i butikken hver eneste kveld. Det blir hektiske dager ettersom jeg også har en familie med fire barn i alderen åtte, syv, seks og fire år, sier han.

Til tross for en hektisk hverdag har Hassan Aldeek store planer for butikken i Kirkevegen.

I første omgang har han planer om å starte med hjemlevering av varer til kunder. Etter hvert ser han for seg å kjøpe lokalet, og benytte den andre etasjen i tillegg.

- Jeg ønsker å satse stort og vil selge tusenvis av varer i butikken. Dette er det et marked for i Stjørdal, sier han.