Bare i dag har testteamet fått rundt 200 bestillinger på PCR-test, og et av problemene er at folk ikke tar en hurtigtest eller bestiller time selv ved negativ test for å være på den sikre siden.

Den store økningen i smitte den siste tiden har ført til at testkapasiteten er under stort press.

– Vi ser at mange som bestiller time ikke har tatt en hurtigtest, eller bestiller time selv om hurtigtesten er negativ. PCR-test er forbeholdt de som har fått en positiv hurtigtest, og så får vi se hvor lenge vi klarer å tilby disse en PCR, sier Mostervik.

Videre er det viktig at alle går inn på kommunens hjemmeside og registrerer positiv hurtigtest i RemIn, så går jobben hos teststasjonen hurtigere, fastslår Mostervik.

Hun jobber nå med ulike løsninger for å møte den stadig økende smitten.

– På kommunens hjemmeside finner du god informasjon, avslutter Mostervik.

Høyt sykefravær

Kommuneoverlege, Leif Edvard Muruvik Vonen, forteller om en dobling av smitte hver uke siden jul, og vi har fortsatt ikke nådd toppen.

Hans beste råd til alle bedrifter er derfor å ta høyde for et stort sykefravær de neste ukene.

– Beregninger viser at vi trolig når smittetoppen i løpet av den første uken i februar, og så vil det etter hvert flate ut. Det betyr at en stor del av arbeidsstokken vil bli syke de neste ukene, og det er viktig at ledere tenker igjennom allerede nå hvordan de skal løse kritiske arbeidsoppgaver under slike forhold, uttaler Vonen.