Kommunedirektør Tor Jakob Reitan sin innstilling til Utvalg Plan og Miljø den 18. mars består av to alternativ.

Det første alternativet er å vedta boligprosjektet bestående av 17 leiligheter. Dette vurderes imidlertid å føre til sterk misnøye i nabolaget.

Kommunen må samtidig være forberedt på å ekspropriere areal til adkomst og renovasjon hvis utbyggerne ikke vil få en avtale, de ikke har fått med grunneier.

Alternativ to vil være å ikke vedta planene. Dette innebærer å be om nytt utbyggingsforslag som i større grad tar hensyn til naboene når det gjelder byggehøyde, volum, og antall boenheter.

De to alternativene belyses grundig i saksframlegget hvor de massive naboprotestene er tatt inn.

For begge alternativene må adkomst over ikke-eid grunn avklares.

Fire kamerater

I et notat kommenterer utbyggerne prosjektet.

- PGKH AS er et selskap eid av Knut Hoås med sønner, Gunnar Jakobsen, Rolf Balstad og Pål Aavik, og formålet for dette selskapet er å bygge ut Havnegata 32.

- Eierne er fire kamerater som har vokst opp sammen på Hell, og vi finner stor glede i å utvikle dette prosjektet sammen for å bidra i utviklingen av Stjørdal sentrum.

- I det foreliggende prosjektet er det gjort mye for at ulempene for naboene skal bli så små som mulig, hevdes det i notatet det her er tatt med et lite utdrag av.

Kraftig naboprotest

Ingeborg Moa er en av flere naboer som har protestert skriftlig.

- Havna Panorama er et prosjekt som vil bryte med strøkskarakteren i området, bidra til økte trafikale utfordringer i området, forringe økonomisk verdi og livskvalitet for naboer og naboeiendommer, er hennes synspunkter.

- Som nabo mener jeg prosjektet ikke kan godkjennes uten at dette blir en byggeskandale, mener hun.