- Det har blitt nye fem på topp der jeg har lagt vekt på opplevelser både langs stiene og ved ankomst. De fleste områdene har historier knyttet til seg, og sammen med naturopplevelsene får du dette med deg på turene, sier Valstad.

Hva er 5 på topp

5 på Topp består av en folder som presenterer 5 turmål i Stjørdal med 12 til sammen blåmerkede vandringsruter. I folderen finner du som deltager det du trenger for å komme til turmålene, med kart, beskrivelse av lengde, stigning og gradering til turmålet. Fremme ved turmålet finnes ei trimbok, med klippetang og kode for å sende inn SMS for registrering for de som ønsker det.

- Hvem passer dette turtilbudet for Roar?

- 5 På topp byr på 5 enkle turmål i Stjørdal. Tilbudet passer for det fleste som kan, har lyst å komme seg ut i Midt-Norsk natur. Et aktivitets- og opplevelses tilbud du kan benytte alene, sammen med familien, i grupper, eller du kan bli med på fellesturene, som blir lagt ut på Kjentmann.no.  Ta med venninnegjengen, spareforeninga, arbeidskollegaer.

- Hav bør man ha med på disse turene Roar?

- Hva med å ta med termos, wienerbrødet fra Johnsen eller Holm, og nyte dette i sosialt samvær i fjellet. Ta gjerne med en sekk med varme klær, og vær godt skodd. Nyt friskluft og få en opplevelse av Stjørdalsregionenes fineste turmål. Dette er helt i tråd med Samhandlingsreformen der kommunene skal tilrettelegge og forebygge. Det er mye helseforebygging i dette prosjektet, sier Valstad.  Folderen med kart og 5 på Topp finner du  hos: Ark bokhandler, Sparebanken Hegra, Stjørdal bokhandel, Hegra bensinstasjon, Sakshaug sport, Intersport Gigant Hellsenteret, Stjørdal Bibliotek, Stjørdal turistkontor.