Kvoten er på 5 dyr i Indre Namdalen (kvotejaktsområde 10 og 11) og 5 dyr på Fosenhalvøya (kvotejaktsområde 15), samt 1 dyr i kvotejaktsområde 3 (Oppdal og Rennebu). Hunndyrkvoten er satt til 4 dyr over ett år. Familiegrupper er ikke unntatt felling. Det er ikke gitt noen reservekvote og tildelte dyr kan ikke flyttes fra et kvotejaktsområde til et annet.

Kvotejakt på gaupe i 2014 foregår i perioden 1. februar til og med 31. mars, men stanses tidligere ved fylt kvote. Gaupejakt er ordinær jakt og er derfor underlagt ordinære bestemmelser om jakt og jaktutøvelse i medhold av viltloven. Dette innebærer blant annet at en må ha tillatelse fra jaktrettshaver (grunneier) for å kunne utøve jakt. Gaupe er definert som storvilt, og aldersgrensen for å jakte gaupe er derfor 18 år.

Fangst av gaupe med bås (felle) krever etter søknad særskilt og årlig tillatelse fra Fylkesmannen for den enkelte bås. Båsens konstruksjon, plassering og tilsynshyppighet skal framgå av eventuell søknad.

Kvotejakt på gaupe administreres av Fylkesmannen. Status for kvotejaktafås påtelefonnummer 934 35 300 (automatisk telefonsvarer). Felte eller påskutte dyr skal umiddelbart meldes Fylkesmannen i Nord-Trøndelag på 934 35 300 eller 930 60 221.

Hver observasjon av familiegrupper eller mistanke om spor etter disse skal alltid meldes til lokal rovviltkontakt eller Statens naturoppsyn regionalt (979 57 205).