På Midtkil Camping innrapporteres og veies laks som blir tatt i Stjørdalselva og Forra. Her gir Gunnar Lerfald oss siste rapport fra Laksebørsen om utviklingen i de to elvene. Fangstrapporten viser at elvene er i ferd med å passere fjoråret i antall fanget laks.

- Vi har per 1.august registrert fangst av 676 laks, og når det gjelder gjenutsatt laks er tallet 489 fisker. Med utsatt laks er det i de to elvene Stjørdalselva og Forra fisket 4,5 tonn laks. Fortsetter trenden vil vi i år trolig nå et antall på 2000 laks og nærme oss fem tonn denne sesongen, sier Gunnar Lerfald som driver campingen og laksebørsen på Midtkil. Han rapporterer i likhet med andre elver i Midt-Norge godt innsig med små- og mellomlaks. Forvaltningsreglene sier det etter 1.august ikke er lov å ta opp laks over 3 kilo.

- De store ruggene uteble de første ukene. Vi har rekorder nå i år på 16,5 kilo tatt på flue på sone 4 fisket av Peter Lau. 15.0 kilo på sone 4 fisket av Bjørn Anton Westad. Torsdag i forrige uke landet Kjell Arnfinn Holltrø en rugg på 12,7 kilo på Kilnes. Mellom disse er det tatt to fine lakser av Kjell Fjørstad på 14,8 og 14,5 kilo. Jan Arne Nygård landet en på 14,3 i sone 3. Så fisk er det i elva og godt med smålaks som sagt, sier Gunnar. Den sosiale biten med laksefiske kan ikke veies på vekta. Klingende mynt er også vanskelig å veie. Namsen har sin laksefestival nummer 49 i rekken med 500 besøkende i år. Her er det Ta sjansen, pubaften, en førstepremie på 25 000 kroner, quiz-konkurranser og mye moro. Stjørdalselva har 48 km lakseførende elv, hvorav 34 km ligger i Stjørdal kommune og 14 km i Meråker kommune. Kanskje burde Stjørdal før Meråker greid å stable på beina et arrangement rundt laksen til dens ære? Herved er oppfordringen gitt gratis. Vi venter i spenning på napp!