– I dag har Utdanningsforbundet varslet vår motpart KS om at vi trapper opp streiken med nærmere 100 lærere fra neste tirsdag. En ny kommune, Sunnfjord i Vestland fylke, blir rammet, hvor over 80 lærere fra to videregående skoler tas ut, skriver Utdanningsforbundet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet, har Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag medlemmer i streik.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal mener KS har vist en manglende vilje til å finne en løsning, og han mener de må ta svært mye av ansvaret for at streiken fortsetter.

– Situasjonen er dramatisk for alle de elevene som nå får lite eller ingen undervisning. Dette beklager vi sterkt. Vi vet mer enn de aller fleste hvor viktig skolen og lærerne er for elevene, sier Handal.

200 lærere i Stjørdal i streik

I Stjørdal streiker rundt 200 lærere, og de fordeler seg over følgende skoler:

Fosslia skole - 11

Halsen ungdomsskole - 29

Hegra barneskole - 8

Hegra ungdomsskole - 15

Kvislabakken skole - 4

Lånke skole - 11

Skatval skole - 7

Stokkan ungdomsskole - 47

Stjørdal kommune integrering - 1

Ole Vig videregående skole - 67

Fakta om lærerstreiken

* Utdanningsforbundet varsler at de tar ut nærmere 100 nye medlemmer fra tirsdag i neste uke.

* Sunnfjord kommune er den eneste nye kommunen som blir rammet. I tillegg tas noen få nye lærere ut i streik i Bergen.

* Streiken startet i begynnelsen av juni, da Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund tok ut noen medlemmer. Utdanningsforbundet fulgte kort tid etter.

* Streiken kom i gang for alvor rundt skolestart i august. Den er allerede den lengste lærerstreiken vi har hatt i Norge.

* Lærerne streiker fordi de ikke er fornøyd med tilbudet i meklingen før sommeren. Arbeidsgiversiden KS har uttalt at de har strukket seg så langt som kommunenes økonomi tillater.

* Partene hadde kontakt med hverandre via riksmekler Mats Ruland på søndag, men foreløpig har det ikke lyktes å komme fram til en løsning.