Flere hundre naturfotografer kommer til Stjørdal kommende helg for å få med seg den største satsingen innen naturfoto i Trøndelag noensinne.

BioFoto Midt-Norge og Stjørdal foto arrangerer «Midt-Norske NaturFotodager» i Lokstallen i Stjørdal i dagene fredag 20. april – søndag 22. april.

- Dette blir den største satsinga innen naturfoto i Trøndelag noensinne. Hele elleve dyktige og profilerte naturfotografer holder hvert sitt foredrag. Samtidig arrangeres ei stor fotomesse i det samme lokalet hvor store aktører som bl.a. Nikon, Canon og Olympus stiller sammen med Trøndelags fremste fotobutikk Stjørdal foto. Lokalet fylles også opp med naturbilder på veggene, tatt av lokale naturfotografer, sier Einar Hugnes i en pressemelding. Skatvalsbyggen er leder i BioFoto Midt-Norge, og kan friste med litt av et opplegg under «Midt-Norske NaturFotodager».

Utflukter

I tillegg til foredrag og messe inne i Lokstallen, innbyr også arrangørene til to kombinerte utflukter og workshops.

- Grytidlig lørdag morgen går turen til Flatholman friluftsområde i Muruvik, mens det søndag morgen dreier seg om landskapsfotografering ved Røkke på Skatval, skriver Hugnes.

Gratis helg

Det er ventet stor tilstrømning av mange naturfotointeresserte disse tre dagene. BioFoto Midt-Norge har per i dag 235 medlemmer av vel 1100 på landsbasis. Mange av medlemmene vil bruke hele eller deler av helga i Lokstallen.

- Samtidig er dette et åpent arrangement også for ikke-medlemmer av BioFoto. Det tror vi betyr at mange med interesse for naturfoto vil finne vegen til disse tre naturfotodagene. Det er ingen påmelding eller avgift til noe av det vi tilbyr. Alt er gratis, understreker Hugnes.

Nordlysfotografen

Blant de elleve foredragsholderne er det flere trøndere, og ikke minst en stjørdaling. Grethe Lindseth, som er aller mest kjent for å ha fotografert motivet på statsministerens julekort i 2017, kommer for å snakke om temaet «Fra knips til nordlys».

- Det foredraget mange spesielt vil se fram til er nok avslutningsforedraget lørdag ettermiddag. Da stiller eventyreren og fotojournalisten Johnny Haglund opp. Han kommer rett fra en større jobb i India og vil fortelle om noen av sine opplevelser i foredraget «Verden rundt som fotograf», sier Einar Hugnes.