Bare en uke etter at Extra og Europris åpnet dørene og ønsket kundene velkommen inn i det nyoppførte næringsbygget ved fylkesvei 705 i Selbu sentrum, kommer gladnyheten om at det Fredrikstad-baserte selskapet Handelsbygg selger eiendommen til Coop Midt-Norge.

- Kjøpet skjer ved at Coop Midt-Norge erverver samtlige aksjer i selskapet Handelsbygg Selbu AS, heter det seg i en pressemeldingen.

- Enkelt valg

- Vi er alltid langsiktige i det vi foretar oss, og har en strategi om at vi aller helst ønsker å eie eiendommene der vi driver egen butikkvirksomhet, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

I pressemeldingen opplyses det om at Coop Midt-Norge først inngikk en leieavtale for Extra-butikken i Selbu.

- Når muligheten oppstod for å kjøpe bygget til det vi mener er en fair pris, var valget enkelt, fortsetter Skei.

Næringsbygget stod ferdig i november 2021 med et brutto areal på 2917 kvadratmeter, og har Extra og Europris som langsiktige leietakere.

Handelsdestinasjon

Coop Midt-Norge er en stor eiendomsaktør med cirka 300.000 kvadratmeter butikkareal i Trøndelag og på Helgeland, som både benyttes til egeneide butikker og utleie til rundt 340 eksterne aktører.

- Denne nye samlokaliseringen av Extra og Europris vil bli en handelsdestinasjon for dalføret, og tilfører mange nye arbeidsplasser, sier Torbjørn Skei.