Den internasjonale sesongen for skøytelandslaget nærmer seg, og sist uke ble skøyteforbundets tropp til de første verdenscup-konkurransene i Tomaszow i Polen 12.-14. november, og i Stavanger 19.-21- november tatt ut.

I troppen, som består av 17 løpere, finner man Odin By Farstad fra Saksvik og sportsklubben Falken.

Drømmen om OL

By Farstad forteller til Stjørdals-Nytt at målet for sesongen er å kvalifisere seg til OL, og derfor kan verdenscupkonkurransene bli avgjørende for om han kommer med.

- For å kvalifisere seg til OL må man klare tidskravet på hver enkelt distanse man kan gå. Man må minst klare å ta én topp 8-plassering eller to topp 12-plasseringer i verdenscupen før jul for å bli sendt til OL, sier By Farstad, som skal gå 1000 meter, 1500 meter og fellesstart i de første verdenscupene.

- Jeg håper på å greie det norske kravet så tidlig som mulig der, sier han.

EM i Heerenveen

Skøyteløperen har også ambisjoner om å kvalifisere seg til EM i Heerenveen på nyåret, samt VM i sprint på Hamar i starten av mars.

- Målet er å greie en topp 8-plassering i EM, sier 23-åringen.

Odin By Farstad har vært involvert på det norske seniorlandslaget de siste tre årene, og var blant annet med på laget som tok sølv i lagsprinten i EM 2020.

- Odin har et stort potensial på mellomdistanse, og har i tillegg trent godt og utviklet seg inn mot fellesstart. Det lover godt foran den kommende sesongen. Vi har et spennende lag i en sesong som topper seg med både OL i februar og et VM på Hamar i mars, sier sportssjef i Norges Skøyteforbund, Lasse Sætre.