Under generalprøven forrige helg viste Stjørdals-Blink toppnivå da de knuste Ranheim 2-1 på bortebane. Lørdag har Blink-spillerne tatt turen til Hamar og Briskeby Arena for å møte HamKam i oppgjøret som hadde avspark klokken 18.00.

Oppgjøret mellom lagene i fjor endte med 0-1 på Stjørdal, mens det endte 2-2 når lagene møttes på Hamar.

Fra fjoråret har Blink med seg en 13. plass i bagasjen, mens dagens motstanderlag tok 9. plassen etter at fjorårssesongen var ferdigspilt.

45) Karl Martin Rolstad

Det var overskyet over Briskeby Stadion da kampen ble blåst i gang av dommer Christian Moen like etter klokken 18, lørdag ettermiddag, og HamKams Morten Bjørlo kunne sparke kampen i gang.

Når kampen nærmet seg tre spilte minutter, kunne hjemmelaget allerede notere seg for to nestensjanser.

I det fjerde spilleminuttet felles en av Blink-spillerne og bortelaget ble tildelt et frispark fra hjørnet av 16-meteren. Godt slått frispark som går i en retur, men HamKams nyhentede keeper fra Rosenborg, Julian Faye-Lund blokkerte skuddet fra Lasse Bransdal som var godt plassert inne i boksen.

Det fortsetter å skje ting på Briskeby, og når hjemmelaget ble tildelt hjørnespark etter syv minutter var det lett for Kristian Onsrud å sende i vei en ball som traff hodet til Jonas Enkerud. Headingen sendte hjemmelaget i føringen 1-0.

Kjetil Rekdals menn fortsatte å presse offensivt utover i omgangen, noe som gjør at Rasmus Sandberg i Blink-målet ikke ble arbeidsledig. 16 minutter ut i kampen slo hjemmelagets Rasmus Lindkvist et frispark, som keeper Sandberg enkelt kunne fange.

Kun minuttet etter blir Lasse Bransdal felt av Rubén Alegre. Her ble spanjolen belønnet med et gult kort, samtidig som Bransdal fikk et frispark. Ballen fanges enkelt opp av Faye-Lund i HamKam sitt mål.

I det 20. spilleminuttet kom en enestående mulighet for gjestene fra Stjørdal, etter at hjemmelaget mistet kontrollen på ballen i et farlig område av banen. Blinks Kjetil Tøsse kom til avslutning, men også her var Faye-Lund stødig i buret. Tøsse sparket borti målvakten etter avslutningen og fikk kampens andre gule kort.

Selv om Stjørdals-Blink viste gode takter gjennom store deler av førsteomgangen, så kunne man kjenne på at ballongen holdt på å sprekke da hjemmelaget kom til en enorm mulighet etter 27 minutter. Berisha ble spilt enkelt gjennom av lagkameratene, og sender ballen til Aleksander Melgalvis som sender kamma i føringen med 2-0.

Når kampen passerte halvtimen kunne man tenke på hvilke grep Tom Dent kan ta for å øke motivasjonen til gutta i garderoben foran andreomgangen.

Nedturen så ut til å fortsette for Stjørdals-Blink da Bjørnholm-Jatta ble tildelt det gule kortet etter å ha felt HamKams Berisha.

Albert Berisha som har vært en sentral spiller i kampen får en ny sjanse etter 33 minutter, og den er ikke vanskelig å sette. Dermed øker kameratene sin ledelse, og leder 3-0 når lagene nærmer seg pause.

Runar Hauge prøvde seg foran HamKam-målet etter 40 minutter, men unggutten som er på lån fra Bodø-Glimt lyktes ikke helt med sitt forsøk, og sendte Faye-Lund på en spasertur etter ballen.

To minutter før omgangen var ferdigspilt ble det slått et nydelig hjørnespark fra Vegard Fiske, som traff Bjørnholm-Jatta som sto klar foran målet. Jatta ble litt for høy, og sendte ballen over tverrliggeren.

Når det ble blåst til pause på Briskeby kunne laget fra Stjørdal notere to gule kort, og tre mål i mot. En knalltøff start på årets OBOS-liga for Tom Dents gutter.