- Folk har mast om å få danse. Nå har de sjansen, sier Fredrik Holmen i Hell kulturutvikling.

Sammen med sine kompanjonger setter de i gang sommerens andre store konsertprosjektet. I slutten av juni arrangerte de konsert på fotballbanen i Sandskogan, mens denne gangen er det parkeringsplassen på baksiden av Torgkvartalet som skal benyttes til et arrangement som skal foregå over tre dager.

- Fredag 13. august blir det dansekveld med Ole Ivars og Jhohans. Lørdag kommer Adrian Jørgensen, lokale Letnes Holding og Halva Priset, som skal gjennomføre et spektakulært fyrverkerishow under konserten, sier han.

Familiedag

Søndag 15. august frir Holmen til familiene.

- Da kommer Jokke & Berntsen og Rasmus Rhode og verdens beste band. Det blir en familiedag med sukkerspinn og så skal vi forsøke å få til en bilutstilling. I tillegg kan det hende Torgkvartalet holder søndagsåpent, sier han.

Arrangørene i Hell kulturutvikling har søkt om å få 800 ha publikummere hver dag, og med de nye, nasjonale smittevernreglene har de i skrivende stund lov til å ha to kohorter med fire hundre i hver. De betyr egen bar og toaletter til hver kohort.

- Det kan slippe opp mer innen vi skal arrangere konsertene. Nye nasjonale smittevernregler skal tre i kraft i begynnelsen av august, sier Holmen.

2400 billetter

Arrangementet med Dans With A Stranger og Petter Wavold i juni, ble ingen kassasuksess. Kun 600 fikk lov til å komme innom portene den kvelden.

- Det visste vi på forhånd, men det viktigste med den konserten var å vise at kan få til noe i Stjørdal, sier han.

Totalt kan arrangørene selge 2400 billetter i løpet av de tre arrangementsdagene i midten av august.

- Skal vi gå i pluss må vi selge ut billettene, men det tror jeg også vi gjør. Vi ønsker å satse enda hardere til neste år, og derfor er det viktig at folk møter opp, sier Holmen.

Været spiller alltid en viktig faktor for utendørsarrangører i Trøndelag.

- Vanligvis er det bra vær i august, men været er alltid en risiko, sier han.

Sandgata som går mellom Kimen og Torgkvartalet kommer til å bli stengt under arrangementene, for sikkerhetens skyld.

- Dessuten slutter vi konsertene tidlig, slik at folk kan gå på pub etterpå. Dermed støtter vi også opp om det lokale næringslivet. Jeg antar at konsertene både fredag og lørdag kveld vil slutte rundt 23.30, sier Holmen.