Varden Meråker tok gull både i dame- og herrestafetten under første del av NM på ski. Torsdag går fire av de seks for nye stafett-medaljer under NM del 2 i Alta.

NM del 2 innledes med lagsprint torsdag og Varden er nok en gang blant medaljefavorittene. På damesiden stiller Meråker-klubben med juniorløper Astrid Stav på førsteetappen og Kathrine Harsem på den andre. Disse to får nok tøff kamp av flere lag, blant andre Bul, Gjøvik Skiklubb, Nes Ski og Oppdal. Det betyr altså at Marthe Kristoffersen, som gjorde et super-comeback i NM-stafetten, ikke er med i NM del 2.

På herrelaget er det Thomas Albertsen Dahlen som innleder og selvsagt Emil Iversen som avslutter. Det betyr at andreetappeløper Jørgen Sæternes Ulvang fra NM-stafetten kun konsentrerer seg om de individuelle konkurransene i Alta.

I herreklassen er det nok enda flere medaljekandidater enn i dameklassen. Byåsen, med Johannes Høsflot Klæbo som ankermann, er naturlige favoritter, sammen med Røa, Lillehammer og Strindheim med brødrene Petter og Even Northug på laget. Kanskje kan det også lykkes for Magnus Stensås og Niklas Dyrhaug for Tydal. Sammen med Varden Meråker får de finne seg i å være blant outsiderne.

Varden stiller med to herrelag i lagsprinten der Magnus Gjemse og Torstein Buan Røvik går på andrelaget.

NM del 2 fortsetter med henholdsvis 5 og 10 kilometer klassisk fredag og 30 og 50 kilometer fri stil på lørdag.