- Det er et kjempeflott anlegg, og det er gøy å se et så fint anlegg. Jeg tror det blir knall å arrangere NM her neste år, sier Kjetil Hildeskor.

Generalsekretæren i friidrettsforbundet forteller at oppgraderingen var en forutsetning for at NM havnet i Stjørdal.

- Arrangørene har vist interesse i mange år, og med oppgraderingene som er gjort ligger det rette for et kjempemesterskap, sier han.

- Farlig å løpe

NM-general Katarina Hoff kan glede seg over at antall løpebaner er økt fra seks til åtte, og tartandekket i sin helhet er byttet ut. Nå er arbeidet i gang med å bygge nye tribuner.

- Løpedekket var i veldig dårlig forfatning. På grunn av synkehull var det nesten farlig å løpe der. Dessuten er det kommet nye sikkerhetsregler på kastområdet. Anlegget er nå i henhold til den internasjonale standarden. Det har blitt et flott anlegg, sier Hoff.

Ønsker flere mesterskap

Selv om anlegget bygges om for å kunne tilfredsstille NM-kravene, har arrangørene planer for nye store mesterskap.

- Vi kommer nok for fremtiden å søke om å få arrangere junior-NM og ungdomsmesterskapet. Vi har på trenersiden også diskutert muligheten for å kunne arrangere en nordisk landskamp på Øverlands Minde. Store mesterskap er også viktig for rekrutteringen. Det vekker interessen for friidrett, sier hun.

Sølvvinneren kommer

I slutten av september skal prosjektet ”Værnesregionens sprekeste” blåses i gang.

- Sølvvinneren fra OL i slegge, Eivind Henriksen, kommer hit til kick-offen vi skal arrangere, sier Hoff.

Under NM i juni neste år vil enda flere storkanoner dukke opp.

- Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har sagt at de kommer til NM. Vi håper minst på 8000 tilskuere i løpet av de tre dagene vi skal arrangere mesterskapet i 2022, sier hun.