Ungdomslederne Marius Sundbø og Jan Torstein Ovidth ønsker å få flere med i HV-ungdommen, og kan lokke både med samlinger, gratis deltagelse og muligheter for en USA-reise.

- Tilbudet er helt gratis og man får utdelt alt av nødvendig utstyr. Det er heller ingen dugnader eller forpliktelser utover samlingene, forteller de.

Å være med i HV-ungdommen er for alle som er glad i friluftsliv, og som synes det er spennende å lære hvordan man kan ferdes og overleve i naturen. Viktigst er likevel samholdet og det sosiale.

- Vi har høyt fokus på friluftsliv, men med et militært snitt, og det blir litt oppstilling og marsjering. I tillegg får man grunnkunnskaper som ligger til grunn for førstegangstjenesten. Det er mindre fokus på stridsøvelser, og mer fokus på grønn tjeneste og det sosiale. HV-ungdommen er blanding av førstegangstjeneste light og speideren, sier ungdomslederne.

Samles ukentlig

Hver tirsdag er det samlinger, hvor deltagerne skal gjennom en læreplan som består av ulike leksjoner og tema.

- Dette er en flott fritidsaktivitet på linje med fotball og håndball. I tillegg til de ukentlige samlingene gjennomfører vi tre-fire helgeøvelser i året med variert innhold. Dessuten er det gode muligheter for å delta på distrikts- og landssamlinger, sier Ovidth og Sundbø.

En ekstra gulrot finnes også.

- Vi har en utvekslingsavtale med Minnesota i USA, og her får flere HV-ungdommer anledning til å oppholde seg der et par uker. Da får man både bo i militærleiren og hjemme hos en amerikansk familie, sier de.

Infomøte

24. august blir det gjennomført et informasjonsmøte hvor interesserte i alderen 16 til 20 år kan møte opp på Værnes garnison for å få informasjon og bli klokere om hva HV-ungdommen er.

- Vi håper på 20 deltagere fra høsten av. Det å delta på møtet er helt uforpliktende. Finner man ut at det ikke er noe for en, er det selvsagt helt greit, sier Ovidth og Sundbø.