- Målet er pallplass, sier Marte Elverum som er rangert som fjerde best av deltakerne i sin klasse 72-kilosklassen. Det er kun ti deltakere i hver vektklasse som får invitasjon til å delta under World Games.

OL for 3.500

Mesterskapet som foregår i Polen for øyeblikket er det største for styrkeløftere og utøvere fra andre idretter som ikke har plass på programmet til de olympiske lekene. Det betyr at omtrent 3.500 utøvere konkurrerer om medaljer i 30 ulike øvelser. I tillegg til styrkeløft inngår blant annet idretter som orientering, bowling, squash og karate. World Games arrangeres i likhet med OL hvert fjerde år.

- Det er et veldig svært arrangement, sier Marte Elverum som reiste til Wroclaw lørdag, og er i ferd med å akklimatisere seg.

- Det var veldig varmt når vi kom hit, men nå er det ikke mer enn mellom 20 og 25 grader, forteller Elverum mandag mens hun er på et treningssenter i utkanten av byen.

Superarena

Mandagen bruker hun til lett trening og behandling. Marte Elverum er en av fem norske styrkeløftere som deltar i den celebre konkurransen, og hun rågleder seg til å konkurrere.

- Styrkeløftarenaen er i et splitter nytt konserthus. Må nesten innrømme at det er fullt på høyde med Scandic Hell, sier Marte Elverum og flirer godt dagen før hun skal i aksjon.

Styrkeløftkonkurransene startet med første vektklasse mandag.

Se Marte Elverum konkurrere i World Games fra klokka 14.00 tirsdag via livestream her!

Kroppsvekt kan bli avgjørende

26-åringen fra Elvran har nervene under kontroll, men innrømmer at hun er spent. Målet før World Games var å krympe med en kilo eller to fra NM til World Games. Det er hun usikker på om hun har klart.

- Vi får se på innveiingen i morgen. Egen vekt er viktig i World Games, ettersom poengberegningene regnes ut fra antall løftede kilo sammenlignet med egen kroppsvekt. De fleste av de tøffeste konkurrentene mine er vanligvis litt lettere enn meg, sier Marte Elverum.

Satser alt på siste løft

Medaljene til styrkeløfterne under World Games deles ut kun basert på totalvekten. Det betyr at det er summen av knebøy, benkpress og markløft som gjelder.

- Hva blir nøkkeløvelsen for din del?

- Det er i markløft det avgjøres. Hvis vi ser at det er muligheter til medalje når jeg skal ta det siste markløftet kommer jeg til å satse alt, lover Marte Elverum.

Hennes personlige rekorder er for øvrig 245,5 kilo i knebøy, 142,5 kilo i benkpress og 240,5 kilo i markløft.