- Jeg visste ikke om jeg skulle grine, le eller bli sint, sier han.

Utenfor arbeidsplassen

Håvard Kvithyll fra Stjørdal trener motorcross tre ganger i uka på Hell motocrossbane. Han forteller at det er mye utstyr som hører med hobbyen, og for å gjøre dagene litt enklere oppbevarer han alt fra sykkel til hjelm i bilen.

- Jeg jobber på Toyota på Sutterø og parkerer bilen der. Området er inngjerdet og lite synlig, slik at jeg har aldri vært bekymret for tyveri der, forklarer han.

Nå i juli dro han på ferie til Oslo et par dager, og etterlot bilen utenfor arbeidsplassen. Sist gang han sjekket bilen var torsdag 22. juli.

- Da befant utstyret seg i bilen, sier Kvithyll.

Ødela lås og tok utstyr

Mens Kvithyll nøt noen fridager hadde imidlertid noen frekke tyver tatt seg inn på området via nabobygget, ødelagt låsen på bilen og stjålet utstyr til nærmere tretti tusen kroner.

- De hadde tatt alt, til og med en bensinkanne. Det er utrolig kjipt for feriepengene gikk til helt nytt utstyr, som nå er borte, forklarer han.

Slik så låsen på bilen ut etter tyvene hadde brutt seg inn.

Den 31. juli anmeldte Kvithyll forholdet til politiet, siden har saken stått stille.

- Jeg har fått tips om at det kunne være de samme som hadde tatt en vannscooter rundt samme tid, men har ikke hørt noe mer i saken. Klubben er også observant for å se om noe kan dukke opp der, sier han videre.

Må se på

Ettersom alt av utstyr befant seg i bilen og det meste dekket med ansvarsforsikring, frykter han at det meste er borte for godt.

- Det blir ingen treninger uten sykkel, så nå må jeg se på en stund hvis det ikke dukker opp igjen, forteller han.

Utstyret som mangler skal være en blå 125 kubikk Yamaha yz crossykkel, hvite crosstøvler av merke Alpinestar tec 7, hvit hjelm av merke Airoh aviator 2.2 med gule detaljer samt kjøredress av merke Fox med kamuflasjemønster i grønn og svart.

Politiet satte i gang en aksjon mot flere adresser sist uke i Stjørdal. Tre menn ble pågrepet i saken der politiet fant flere stjålne sykler, elektriske sparkesykler og annet. Det er fremdeles ikke gjort rede for utstyret i denne saken.