Redaksjonen

- Fornøyd minus, er Hoseths umiddelbare kommentar til valgresultatet på 33,9 prosent.

Det er 6,3 prosents tilbakegang fra forrige valg, men langt bedre enn en publisert meningsmåling antydet forrige uke som ga partiet under 30 prosents oppslutning.

- Ut i fra meningsmålingen må vi være fornøyde, sier han.

Får trolig ordføreren

Mye skal skje hvis ikke Arbeiderpartiet får beholde ordførerkjedet i Malvik. Det neste største partiet, Senterpartiet oppnådde 17,7 prosent, mens Høyre fikk 16,4 prosent. Arbeiderpartiet og Senterpartiet har samarbeidet de siste fire årene.

- Vi er nesten dobbelt så store som Senterpartiet, og vi har et godt utgangspunkt for å beholde ordføreren. Vi vil snart begynne å snakke med mulige samarbeidspartnere, men vi har ennå ikke bestemt når, sier Hoseth.

Må ha 16 representanter

Arbeiderpartiet oppnår 11 representanter i kommunestyret de neste fire årene, en tilbakegang på én siden forrige valg. Senterpartiet får seks, Høyre fem, Fremskrittspartiet 2, Miljøpartiet 2, SV 2, mens Rødt og Venstre får ett hver i det nye kommunestyret i Malvik.

For å få flertall i kommunestyret og dermed beholde ordføreren må Arbeiderpartiet ha støtte fra ytterligere fem representanter.

- Vi har flere muligheter for å nå 16 representanter, sier Hoseth.