Det er elever som har spansk, tysk og fransk i VG1 som skal ut på tur. Grunnen til at de reiser er fordi de skal lære seg språkene bedre. Spanskklassen skal til Málaga, tyskklassen skal til Berlin og franskklassen skal til Nice. På turen skal de være på en språkskole, men de skal også ha mulighet til å være sosial med klassen sin.

Dette er første gangen førsteklassinger ved studiespesialisering på Ole Vig videregående skole drar på språktur. De har tatt mye initiativ selv. Vi har snakket med Henrik Myhr og Aleksander Aksethø Røkke som begge har spansk som andre fremmedspråk. De forteller oss at de har arbeidet en del for å få til turen.

Må skaffe penger

Elevene må selv skaffe penger til turen. Vi spurte Aleksander og Henrik om hvordan de hadde tenkt å skaffe pengene. ”Vi har tenkt å selge kaker og kjeks. I tillegg tar vi på oss dugnad der det er litt penger å hente” sier Henrik. ”Vi er ute etter arbeid der vi kan få inn litt større summer”  tilføyer Aleksander. De sier at de gjerne vil bli kontaktet hvis noen har arbeid til dem, og da er det Aleksander som er kontaktperson for spanskklassen.

Skal gå på skole

Elevene skal være i Spania i en uke. Der skal de bo hos familier og gå på en språkskole med mange nasjonaliteter. Det skal være to elever hos hver familie. På språkskolen skal elevene få utnytte språkkunnskapene sine. På skolen skal de snakke spansk, og de tror de får litt lekser. Aleksander forteller at det skal være med en lærer, men læreren skal ha et eget opplegg. Elevene skal ikke ha mye kontakt med læreren i løpet av uken.

Reisemålene

Málaga: Byen ligger på sørkysten av Spania og er et populært reisemål for turister. Málaga har i underkant av 600 000 innbyggere og er kjent for å et mildt middelhavsklima. Málaga sin historie spenner seg så mye som 2500 år tilbake og er en av verdens eldste byer.

Berlin: Byen er Tysklands hovedstad og har omtrent 3 500 000 innbyggere. Byen ligger øst i Tyskland og er velkjent for festivaler, diverse arkitektur, utelivet og ikke minst historien. Berlin er også kjent for et omfattende kollektivtransportsystem.

Nice: Byen er den femte største i Frankrike og ligger helt sør-øst i landet. Det er omtrent 350 000 innbyggere i byen. Forskere tror Nice er blant de eldste bosetningene i Europa.

Selv om elevene skal gå på skole blir det en veldig annerledes skoleuke. Aleksander og Henrik forteller at de skal gå på skole om dagene og skal på utflukter med klassen, men utenom det er de fri til å gjøre hva de vil. Guttene sier at i tillegg til språktrening blir det kanskje litt avslapping på stranda. De gleder seg veldig til turen. Da gjenstår det bare å ønske elevene lykke til med å samle penger slik at de får en fin og lærerik tur!