De har vært opp i antallet over 50 ryttere på turer i nærmiljøet. Sykkel Team Skatval med gründer Bjørn Atle Lund i spissen har etablert et populært tur og trimtilbud med base på Skatval. De mest aktive utgjør rundt 30 i tallet, og mange har klare mål for deltakelse i ulike ritt i Midt-Norge gjennom sommerhalvåret.

-        Vi er helt klart ei uformell trimgruppe som liker å sykle i nærmiljøet. Her er det ikke satt noen høye krav for deltakelse og hver enkelt får sette seg egne mål for syklinga, sier Bjørn Atle Lund, som ikke drømte om at oppslutningen skulle bli så bra som dette. Sykkel Team Skatval har eksistert i tre somre, og både damer og herrer er med på turene som gjerne Bjørn Atle er arkitekten bak. Jon Magne Auran og Rolf Fiskvik er to av deltakerne på sykkelteamet og synes dette er fin basistrening i hverdagen og godt for kroppen.

-        Vi synes nok i likhet med de andre deltakerne at det er lettere for motivasjonen å sykle sammen på tur. Det er også topp at hver enkelt får gjøre sine valg om deltakelse på sykkelritt rundt omkring. Ingen skal føle noe press om å delta på sykkelturer de ikke føler noe for, sier Jon Magne og Rolf.

Flere sikter mot Pilegrimsrittet

Sykkel Team Skatval med Bjørn Atle Lund og hans rundt 50 sykkeltrimmere utfordrer flere ruter i nærmiljøet på sine tre treningsdager i uka.

-        Vi har turer tirsdag, torsdag og søndag. Søndager arrangeres de lengste turene på opp mot 100 kilometer, forteller Bjørn Atle. Nå har minst 13 deltakere i teamet fra Skatval meldt seg på Pilegrimsrittet med start førstkommende lørdag med start Stugguvollmoen i Tydal og målgang Selbu sentrum.  Andre har deltatt i Tomtvatnet-rittet, Birken, Nordsjørittet, Kanonrittet og andre sykkelritt helst i Midt-Norge.

-        Er dere litt over gjennomsnittet opptatt av sykkelsporten?

-        Sendinger på TV 2 fra Tour de France etter en treningsrunde og en god dusj er det optimale, sier Rolf Fiskvik, som gjerne tar en søndagstur på åtte-ti mil sammen med teamet. Sykkel Team Skatval har ambisjoner om å videreføre sine sykkelturer i nærmiljøet og vil gjerne ha med seg flere deltakere. Han mekker i likhet med de fleste andre sin sykkel hos Moksnes Sport i Søndre gate, der service er på topp.

-        Kanskje blir vi så mange etter hvert at to felt sykler gjennom rundkjøringene på Stjørdal snart, spøker teamleder Bjørn Atle Lund og ønsker sine med- syklister en god sommer.